Ефектът на пясъчния часовник

Всяка жена е в състояние да изрецитира наизуст перфектните дамски мерки 90-60-90 и в същото време изпитва сериозни затруднения, когато трябва да ги постигне. Дори при наличието на няколко килограма в повече стегнатия корем, тънката талия и липсата на бричове са онези елементи, които оптически помагат на тялото да изглежда по-слабо и стройно. И понеже времето за плоския корем и стегнатите бедра настъпи, ето нашите съвети как да се върнете отново към тях.

Път към плоския корем

Тайната на изкусителната фигура се крие в хармонич­ните пропорции. Отлично знаем, че мъжете предпо­читат онези дами, чийто си­лует наподобява формата на пясъчен часовник, в ос­новата на който стои добре оформена и стройна талия. На пръв поглед за всички ни е ясно какви упражне­ния се очаква да направим, за да постигнем желания ефект и да се избавим от неприятните паласки. Така обикновено стигаме до ко­ремните преси – най-класи­ческото мъчение, на което неизбежно се налага да се подложим за бърз резултат. Ироничното в случая е, че 80% от нас не изпълняват правилно тези важни уп­ражнения и вследствие на това от тях просто няма же­лания ефект.

Специалистите са катего­рични, че прекаляването с коремни упражнения не води до нищо добро. Когато пре­карваме часове в натоварва­нето на един и същ стомашен мускул, посвещавайки му твърде много време и игнорирайки всички останали, резултатът може да бъде обратен, т.е. упражняваният мускул става все по-голям, колкото повече го тренирате, така че ако прекалите, той дори би могъл неприятно да изпъкне.

Въпреки че класическите коремни преси могат да свър­шат доста работа, съветът на фитнес инструкторите е да мислите за стомаха си като за „кутия“ и да тренирате както страните, така и капака, и дъното й, за да изградите оптимален баланс. За да получите красива форма на пясъчен часовник, трябва да наблегнете на страничните части, или така наречените любовни дръжки, докато за по-плосък корем без паласки трябва да се съсредоточите върху долните стомашни мус­кули под пъпа. Важно е да намалите и общото количество на телесни мазнини, което става най-лесно с помощта на кардио упражнения. Другият съществен елемент от вталяването обаче си остава пра­вилното хранене.

Хранене

Започнете да приемате така наречените пробиотици. Те представляват живи мик­робни хранителни добавки, които влияят благотворно на човешкия организъм, като подобряват и оздравяват вътрешния микробен баланс. Добре е да консумирате натурален йогурт или висо­кокачествени добавки, за да предотвратите подуването. Също така бъдете добре хидратирани, защото по този начин ще изгаряте мазни­ните много по-ефективно. Не приемайте ферментирали храни, избягвайте алкохола, захарта и балсамовия оцет, тъй като те водят до поду­ване на стомаха.

Тонизиране

Личният треньор Джеймс Дуигън, помогнал на Ел Макферсън да върне стройната си фигура след двете й бремен­ности, използва уникална програма за тотално тонизи­ране на стомаха, която не включва само коремни преси, а комплексна тренировка, която работи за стегнатостта на целия корем. Тя се базира на следните упражнения:

Вталяваща опора: Лежейки по корем, повдигнете тялото си и балансирайте тежестта си между пръстите на кра­ката и предмишниците. Гле­дайки към пода, дръжте гърба изправен и раменете далече от ушите, запазете тази поза, стягайки основните мускули. Стремете се да задържите така една минута, но ако ви е твърде трудно, започнете с по-кратък период и бавно уве­личавайте времето.

Скулптриращо залюляване: Разтворете широко ръцете, изправете гърба и хванете тежести по около 2-3 кг във всяка ръка. С изпънати рамене спуснете тежестта към лявото си коляно и след това бавно я залюлейте към дясното си рамо, движение напомнящо голфа, след това вър­нете ръката до бедрото. Направете го 15 пъти и след това го повторете от другата страна. Правете до 2 серии.

Процедури

Ако приемем, че на единия полюс са масажите и кремо­вете за намаляване обиколката на талията, а на другия — липосукцията и хирургичните интервенции, то злат­ната среда се заема от радиочестотната и ултразвукова технология. Тя съчетава липса на инвазивност и опти­мална ефективност. Прилага се пре­димно за обработване на зони като средна и долна част на корема, изобщо участъци, в които с времето при рязко отслабване или бременност настъпва отпускане или увисване на кожата, както и натрупване на мазнини. В кли­ника Jewel Skin (www.jewelskin-clinic.com) разполагат с апарат, който комбинира и двете технологии и едно­временно атакува както излишните мазнини, така и остарелите и накъсани колагенови влакна. По време на процедурата накрайникът се движи върху проблемната зона и излъчва радио- и ултразвукови вълни, достигащи дълбоко в дермата и мастните депа под нея. -Така се загрява подкожният мастен слой до 40—50°С, без това да води до риск от изгаряне на кожата. Тази температура съкращава колагеновите и еластични влакна в кожата и води до стягане. Пара­лелно протичат процеси по активиране образуването на нови и здрави съединителнотъканни влакна, които да заменят вече увредените и да се получи дълготраен повдигащ ефект.

Ултразвуковите вълни се фокусират върху мастната клетка и атакуват само нея, без да действат на околните тъкани, съдове и нерви. Само за няколко третирания уникалната комбинация от две технологии — радиочес­тота и ултразвук, води до редуциране на обиколки и локализирани мастни натрупвания, стягане и оформяне на контурите на тялото.

Целулитът враг под кожата

Почти всяка жена познава неприятните послед­ствия от наличието на целулит. Появата му поняко­га започва още в тийнейджърска възраст и не е об­вързана с теглото. Така още отрано много момичета изпитват притеснения при носенето на къси панталонки, тесни поли или бански на плажа. И тъй като близо 90% от жените имат целулит, специалистите доскоро не го разглеждаха като медицински про­блем, а като нормална проява на организма. Този факт обаче не на­малява желанието на дамите да се справят с него.

Причините за появата на целулит са много и разлини, като спрямо мъжката женската кожа е много по-предразположена към образуването му. Това се дължи на специфичната й структура – тя е с по-го­лям брой мастни клетки – около 21-22 млрд. (в срав­нение със 17-18 млрд. за мъжете), необходими за периоди на бременност и кърмене. Причините за по­явата на целулит могат да бъдат хормонални и метаболитни смущения, прием на контрацептиви, тютю­нопушене, стрес, дори носенето на тесни дрехи също благоприятства образуването му, но на първо място, естествено, стои генът. Не трябва да забра­вяме, че борбата с килограмите е нещо съвсем от­делно от тази с целулита. Понякога диетите и спор­тът просто не са достатъчни, защото по-проблемните зони или мастните натрупвания не се повлияват от хранителния и от двигателния режим. Затова с на­предването на технологиите експертите изобретя­ват все по-модерни начини за намаляване на порто­каловата кожа и бричовете.

Актуалната терапия

Акустичните вълни са един от най-новите и безболезнени методи за редуциране на целулита, оформяне на контурите и цялостно подобряване на състоянието на кожата. Процедурата се предлага в клиника Дерма Вита (dermavita.bg), а в основата й стоят вид шокови вълни, които принадлежат към семейството на звуковите вълни. Ефектът е базиран на механичното им действие върху фиброзните нишки на съединителната тъкан, при това без болка или откъсване от ежедневието. Тези вълни достигат на необходимата дълбочина в кожата от 25-30 мм, без да нарушават целостта на тъканите. Излъчвани на пулсове, вълните създават Вибрации, разхлабват и разрушават фиброзните стени на мастните лобчета. Това води до освобождаване на задържаните в депата мазнини, вода и токсини. Настъпва увеличена пропускливост на клетъчните мембрани на мастните клетки, без да се разрушават самите те. Метаболизмът им се засилва, намалява обемът на мастните тъкани, а в резултат и обиколката.

Чрез акустичните вълни активно се стимулира образуването на нови колагенови влакна и се обновяват съединителнотъканните компоненти на кожата. Като резултат от тази терапия значително се подобрява структурата на подкожния слой, възстановява се еластичността на кожата и се спомага за нейното изглаждане.

Установено е, че въздействието на вълните води до образуване на нови кръвоносни съдове, което подобрява доставката на кислород. Допълнително се намалява отокът, подобряват се циркулацията и лимфният дренаж. Процедурите са с продължителност около 20-30 минути, като усещането е на леки вибриращи удари в съответната зона. Най-подходящи за третиране са бедрата, задните части и ханшът, а за видими резултати е важно да се спазва хранителен и двигателен режим. Защото само с комбинацията от подходяща терапия и здравословен живот ще може да се освободим от несъвършенствата на тялото си и да изградим онзи строен силует, с който да се чувстваме красиви през летния сезон.

  • Harper’s Bazar

 

 

За тънка талия хапвайте тези 6 храни!

 

 
Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар