За да направите салатата си наистина свежа и здравословна не слагайте тези добавки

Дори самата дума „салата“ се свързва със здравето, затова често добавяме към нея различни съставки, без да обръщаме внимание на порции, калории и хранителни вещества. Идеалната салата трябва да е балансирана и да съдържа около 4-5 добавки, които осигуряват различни вкусове и хранителни вещества. Но не е нужно да сте диетолог, за да направите перфектната комбинация – избягвайте тези добавки:

Пържени добавки
За съжаление, хрупкавият и пържен лук или чипс на практика ще превърне вашата салата в нездравословна храна. Пържените продукти могат да придадат на вашата салата хрупкав вкус, но също така ще ви осигурят значително количество калории и преработени въглехидрати.

Бекон
Не само, че беконът е богат на мазнини (само две филийки съдържат около 7 грама мазнини и около 100 калории), обработеното месо е по-често свързано с рак на дебелото черво. Ако искате да направите богата салата, заменете бекона с пилешко месо.

Кашкавал
Състои се главно от мазнини и съдържа много повече калории, отколкото хората вярват. Но ако не можете без него, внимавайте за количеството, което добавяте към салатата си. То не трябва да е повече от тънък резен.

Сушени плодове
Сушените плодове могат да бъдат намерени в салатите, които купувате, вероятно подсладени. Също така, по време на дехидратацията плодът губи обема си и част от водата си, оставяйки ви по-малко количество от всеки друг пресен плод, добавен към салатата.

Дресинг за кремообразна салата
Плътните кремави салатни дресинги обикновено съдържат сериозно количество калории, захар, изкуствени добавки, наситени мазнини и натрий. Ако вашата салата съдържа много повече богати на калории съставки (например сирене и ядки), пропуснете дресингите и добавете малко лимонов сок. Витамин С ще помогне на тялото ви да абсорбира желязото от зеленчуците и ако ароматът на лимон не се вписва във вашата салата, можете да добавите малко зехтин, който е чудесен източник на витамин Е и здравословни мазнини.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар