За да направите салатата си наистина свежа и здравословна не слагайте тези добавки

Ти лайф за Лекува

Дори самата дума „салата“ се свързва със здравето, затова често добавяме към нея различни съставки, без да обръщаме внимание на порции, калории и хранителни вещества. Идеалната салата трябва да е балансирана и да съдържа около 4-5 добавки, които осигуряват различни вкусове и хранителни вещества. Но не е нужно да сте диетолог, за да направите перфектната комбинация – избягвайте тези добавки:

Пържени добавки
За съжаление, хрупкавият и пържен лук или чипс на практика ще превърне вашата салата в нездравословна храна. Пържените продукти могат да придадат на вашата салата хрупкав вкус, но също така ще ви осигурят значително количество калории и преработени въглехидрати.

Бекон
Не само, че беконът е богат на мазнини (само две филийки съдържат около 7 грама мазнини и около 100 калории), обработеното месо е по-често свързано с рак на дебелото черво. Ако искате да направите богата салата, заменете бекона с пилешко месо.

Кашкавал
Състои се главно от мазнини и съдържа много повече калории, отколкото хората вярват. Но ако не можете без него, внимавайте за количеството, което добавяте към салатата си. То не трябва да е повече от тънък резен.

Сушени плодове
Сушените плодове могат да бъдат намерени в салатите, които купувате, вероятно подсладени. Също така, по време на дехидратацията плодът губи обема си и част от водата си, оставяйки ви по-малко количество от всеки друг пресен плод, добавен към салатата.

Дресинг за кремообразна салата
Плътните кремави салатни дресинги обикновено съдържат сериозно количество калории, захар, изкуствени добавки, наситени мазнини и натрий. Ако вашата салата съдържа много повече богати на калории съставки (например сирене и ядки), пропуснете дресингите и добавете малко лимонов сок. Витамин С ще помогне на тялото ви да абсорбира желязото от зеленчуците и ако ароматът на лимон не се вписва във вашата салата, можете да добавите малко зехтин, който е чудесен източник на витамин Е и здравословни мазнини.

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар