Добра основа…

Перфектният грим не винаги зависи от сенките, червилото и ружа. Понякога по-важно е какво сте направили преди това, защото изборът на основа и фон дьо тен може да се окаже решаващ.

ПЪРВИ СТЪПКИ

Основата е от онези често пренебрегвани проду­кта, за които се говори рядко. Именно затова мал­цина знаят колко много са предимствата й. Като започнем от това, че изравнява тена и изглажда кожата – фактори, които са от изключително зна­чение за перфектно нанесен фон дьо тен. Особено ако той е с по-плътна текстура и вероятността да изглежда като маска на лицето ви е голям. А бла­годарение на основата той ще се плъзга по кожата с лекота, равномерно и без напластяване. Освен това тя играе ролята на бариера между кожата и фон дьо тена, което е необходимост, особено ако сте склонни към възпаления. При мазна или комби­нирана кожа пък абсорбира излишното омазняване.

Освен това прави грима по-дълготраен и пречи на фон дьо тена да се разтича. Нещо, което ще ви e от ползва в горещите дни.

Как да я използвате?

Преди да нанесете основата, кожата на лицето ви трябва да е идеално чиста и хидратирана. Може да я използвате само за определени зони или да я слагате върху цялото лице – това става по ваша преценка и в зависимост дали гримът ще бъде лек или по-силен. След като сте я нанесли, оставете няколко минути да се абсорбира напълно и едва то­гава пристъпете към същинската част на гримира­нето.

ТОТАЛЕН ХИТ

Може би вече познавате инициалите В.В. – абревиатурата, която се появи на любимите ни кремове. С какво обаче се различават те от обикновения хидратант? В.В. кремовете ca мултифункционални, защото само с едно нана­сяне по кожата хидратират, тонират, израв­няват неравномерния тен, прикриват някои несъвършенства, защитават от UV лъчите и създават сатенен финиш. Може да ги използва­те като основа, а може и да пропуснете фон дьо тена. Освен това ще усетите незаменим ком­форт благодарение на нежната им текстура.

В НАЙ-ТОПЛИТЕ МЕСЕЦИ

Колкото по-топло става, толкова повече в.и се иска да махнете всичко от себе си – дори тежкия грим. Искате да се чувствате леко и безгрижно. Влиза ли в сметките за пролетта и лятото обаче неза­менимия фон дьо тен? Ние няма да го отпишем със сигурност. Под парещите ласки на слънцето все пак той трябва да бъде с по-лека текстура, защото кожата ви ще има нужда да диша. В някои случаи може да нанесете върху лицето само тониращ крем, а проблемните зони да прикриете с коректор. Препоръчително е фон дьо тенът да има и SPF, дори и ако е облачно навън.

Правилно нанасяне

Ако не използвате основа, почиствайте и хидратирайте лицето си и поне един или два пъти седмично го ексфолирайте. Под очите може да сложите един тон по-светъл фон дьо тен за свеж и отпочинал вид. Нанасянетй с пръсти или с гъбичка е най-лесно и удобно, а за да избегнете неприятната граница между лицето и шията, нанесете тънък слой и там. Гъбичката е най-практична за нанасяне на големи повърхности – ако сте с отворено деколте или гол гръб., Не допускай­те основната грешка при употреба – използвайте потупващи, а не кръгообразни движения, защото целта е не да попие в кожата, а да покрие равномерно лицето и да направи тена ви безупречен.

  • сп. „Story”

 

 

10 грешки в макиажа

 
Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар