Меган Фокс се придържа към „кисела диета”

  • Актрисата топи килограми със специален хранителен режим, включващ приемането на ябълков оцет, пише в последния си брой сп. „Блясък”.

Меган Фокс се придържа към този метод за регулиране на теглото, тъй като, както звездата отбелязва, той е перфектен за всички дами, които не обичат да спортуват често, по-мързеливи са и искат да си похапват сладкиши и тестени изделия.

Открит съвсем случайно в Щатите – от Керол Джонст, заедно с екип от учени от уни­верситета в Аризона, днес методът се радва на световна популярност. Докато правят проучване как оцетът влияе на нивата на холестерола, те откриват, че всъщност оцетната киселина намалява количеството на мазнините, съответно и на килограмите. Участниците в експеримента в Аризона консумират по 2 супени лъжици оцет сутрин и вечер и за около седмица свалят с около 0.5 кг от постоянното си тегло. Причини­те:

  • Оцетната киселина възпрепятства натрупва­нето на калории и въглехидрати в организма и ускорява изгарянето на мазнините.
  • Усилва клетъчното дишане и стимулира функцията на метаболизма.
  • Намалява активността на ензимите в чер­вата и съответно намалява драстично приема на калории.
  • Потиска усещането за постоянен глад.
  • Според изследването и общата практика в световен ма щаб, приемът на 2 супени лъжици ябълков оцет (или всеки друг вид оцет с 5% съдържание на оцетна кисилина) сутрин и вечер ще повлияе положително на борбата ти с килограмите.

РИСКОВЕТЕ

Нека уточним, че това е един от най-оспорваните и противоречиви начини за отслабване, тъй като крие ри­скове и усложнения. Според редица диетолози, оцетната диета не е здравословен начин за слабеене и служи само за прочистване на организма от токсините, натрупани при усилена консумация на вредни храни.

МНЕНИЕТО НА СПЕЦИАЛИСТИТЕ:

Оцетът отдавна се използва в народната медицина. Съвременни научни изследвания показват, че оцетната киселина помага за контролиране на кръвното налягане, на нивото на кръв­ната захар и натрупването на подкожни мазнини. Заради действието му върху мазни­ните е особено подходящ при редукционни диети.

Един курс с ябълков оцет укрепва чревната флора, подпомага в дългосрочния преход към здравословен начин на хранене, с много баластни вещества. Известно е, че ябълката е ценена като високо стойностен продукт, който според всички медицински академични дружества трябва задължително да бъде включен в списъка на идеалните храни. Ябълката съдържа всички необ­ходими хранителни вещества, витамини, минерали, както и много важните баластни вещества. Естественият и ценен ябълков оцет се про­извежда oт домашни ябълки; няма аромат, оцветители и консерванти. Заради терапевтичните му и особено защитните му функции ябълковият оцет успешно се прилага при множество здравословни про­блеми. Съдържа пектин, който намалява холестерола, прите­жава съвършено равновесие между 19 минерала, в това число натрий, калим, магнезий, фосфор, калций, желязо.

Така или иначе 2 супени лъжици ябълков оцет преди обяд и вечеря би оказал положително влияние върху килограмите и здравето като цяло.

 

Мег Раян хапва малки порции на всеки 3 часа

 

Меган Фокс разказва за хранителния си режим:

 

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар