Отново във форма!

Началото на пролетта е абсолютният краен срок да скъсате с пораженията, нанесени на лицето и на фигурата ни от зимата. Ето нашите идеи как най-бързо да върнем здравословния вид на кожата и добрата форма на тялото си, пише в последния си брой сп. „Harper’s Bazar”.

ПРЕВЕНЦИЯ ПРЕДИ ВСИЧКО

Краят на зимата е най-доброто вре­ме за ски или спа ваканция и с удо­волствие се впускаме в нея, за да се заредим с енергия и с така необ­ходимия за кожата ни „слънчев“ витамин D. Съвсем естествено, по­добна почивка е съпроводена с по- обилно хранене, приказки до зори пред камината и освежаващи раз­ходки на въздух сред заснежените планини. И едва когато снежната идилия приключи и застанем отно­во пред огледалото у дома, често установяваме, че вместо търсения позитивен ефект престоят на от­крито, срещите със слънцето, вя­търа, студа и недоспиването са на­несли сериозни поражения на лицето ни.

Единственият начин да избегнем проблеми като сухота, зачервява­не и излющване на кожата е чрез навременна превенция. Помнете, че обикновените продукти, които използваме за овлажняване напри­мер, най-вероятно няма да бъдат достатъчно ефективни, защото са съобразени с ежедневните нужди на кожата. За пълноценно хидра­тиране ще ни трябват средства, чи­ято текстура е по-плътна и непре­менно с висок слънцезащитен фактор. Веднага щом се приберете вкъщи или в хотелската стая, е до­бре да почистите лицето си с мляко и овлажняващ лосион, които успо­кояват кожата. Друга възможност е да полежите двадесетина минути във ваната с маска на лицето. Влажният въздух в банята ще от­вори порите на кожата и ще спо­могне за пълноценното усвояване на полезните съставки, а накрая може да нанесете по-плътен слой крем и веднага ще забележите по­ложителните промени върху кожа­та си.

ОКОЛООЧНИЯТ КОНТУР ИЗИСКВА СПЕЦИАЛНИ ГРИЖИ

Безспорно най-чувствителната зона, която първа сигнализира за умора и стрес, е околоочният контур. Не подминавайте с лекота тъмните кръгове и подпухналостта, за да не се засилят с времето, и се погриже­те за отстраняването им с помощта на специални пластири за очи, с лек масаж и с качествени кремове. Някои експерти дори съветват да съхранявате продуктите за околоочния контур в хладилника на сту­дено, защото техните съставки действат по-ефективно при ниски температури.

Често по време на бизнес пътуване или спа уикенд забравяме вкъщи част от своите спасителни средства. В такъв случай дори старите изпи­тани рецепти са достатъчно ефек­тивни. Най-лесният начин е като използвате хавлиените кърпи в хо­тела. Навлажнете едната в много топла, а другата – в много студена вода. Редувайте ги на лицето за по 20 секунди. След 4-5 повторения, ще усетите освежаващото действие върху кожата си. За максимален ефект нанесете активен серум или лифтинг крем за финал.

ЕФЕКТИВНОТО ОТСЛАБВАНЕ

Много от теловете против целулит имат охлаждащ ефект. Той е из­ключително приятен през топлите летни дни, но действието му през по-студените месеци понякога ни се струва толкова силно, че почти би могло да ни откаже от антицелулитните кремове. Затова ви препо­ръчваме да изберете такъв про­дукт, който наред с ефективност да ви доставя и максимален комфорт и да ви предразполага да го използ­вате независимо от сезона. Ако все пак предпочитате професионална грижа за по-бързо вталяване – може да се доверите на специали­стите от козметичните салони. Изобилието от процедури, които те предлагат, е наистина впечатля­ващо, но заложите ли на хидромасаж, лимфен дренаж и терапии с морски водорасли, които редуци­рат задържането на вода в органи­зма, със сигурност ще забележите незабавен ефект.

СЪНЯТ ПОМАГА ДА ОТСЛАБНЕМ

Основата на добрия външен вид е пълноценният сън. И дори когато сте се възползвали от безброй про­цедури за разкрасяване, липсата на достатъчно сън може да провали ефекта от всички тях. Само по време на покой организмът ни може да из­влече необходимите за кожата под­хранващи съставки и да ги усвои пълноценно. Освен това е доказано, че сънят способства и за регулира­нето на килограмите. За всеки час сън ние изразходваме по 80 калории, а за цяла нощ количеството е толко­ва, колкото при едночасова фитнес тренировка. Наред с това по време на сън мозъкът изработва вещества, които потискат апетита. Това е и обяснението защо след бурна купонджийска нощ на сутринта сме звер­ски гладни. А когато сме отпочинали добре, не е нужно да се запътваме към хладилника веднага след става­не от леглото и много по-бързо мо­жем да ликвидираме последствията от натрупаните килограми.

ПЛУВАНЕТО Е КЛЮЧ КЪМ СТРОЙНАТА ФИГУРА

Плуването е най-добрият начин да се отървем от излишните сантиме­три и да постигнем хармонични из­вивки на тялото. Освен за редуци­ране на теглото този спорт съдейства да се избавим от под- пухването и склонността на тялото да трупа течности. И макар че по време на плуване се изгарят по- малко мазнини, отколкото при една степ тренировка например, като цяло резултатите след редов­но посещение на басейна са много по-видими.

 

Най-добрата система за отслабване

 

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар