Почистването на лицето вечер съхранява младостта

Уморени от всекидневието, случва се да забравим да изчистим грима, а това нана­ся непоправими вреди на кожата. За някои жени демакиажът е вид разкрасителен ритуал. Какво трябва да знаем за него?

Разгримирването в края на деня не само почиства кожата от грима и атмосферните замърсители, но и пред­пазва кожата от остаряване – помага й да запази своята еластичност и блясък. Добре е два пъти – сутрин и вечер, да почиствате кожата, независи­мо дали се гримирате или не.

Сутринта демакиажът е задължителен, за да се пре­махнат следите от изпотява­не и от нощния подхранващ крем, който запушва порите. Вечер с него се премахват всички нечистотии, прах и грим, които са се натрупали по кожата през деня. Ако не почиствате редовно кожа­та на лицето, рискувате да запушите епидермиса й и да попречите в нея да проник­ват полезните вещества.

Липсата на грижа веднага се забелязва – кожата губи бля­съка си, появяват се пъпки и несъвършенства.

Все нямате време

За жените, които вечер все не намират минутка за себе си, е препоръчително да ползват почистващо масло, което е с многофункционално дейст­вие – почиства и хидратира едновременно. Натуралното масло е изключително полезно, ако кожата ви е суха и съста­рена. Такава кожа не бива да се мие с чешмяна вода, която е калцирана и допълнително из­сушава лицето. Използвайте и почистващи тампони с лосион, които облекчават демакиажа и даряват комфорт.

Държите на чистотата

Геловете и мусовете за по­чистване на кожата съдържат съставки, които премахват грима и нечистотиите и дават усещане за свежест и чистота. Теловете измиват кожата в дълбочина, а мусо­вете са препоръчителни при смесена кожа, която произвеж­да повече себум.

Почти не се гримирате

Когато използвате крем, пудра, червило, те спомагат залепването на различни не­чистотии, които запушват порите. Достатъчно е да използвате мицеларен лосион, вода или тоник, за да премах­нете замърсителите и да освежите лицето. Предлага­ме ви два начина за употреба – напоявате тампон и с него почиствате кожата или зам­разявате лосиона на кубче и с леда масажирате лицето.

Имате пъпки

Използвайте козметика, която е близка до нормалното рН на кожата. Това означава, че почистващият продукт не бива да изсушава и да омазнява кожата – дори много да я под­хранва, защото ще провокира появата на нови комедони. При демакиажа не използвайте сапун и спирт. Продуктът, който слагате върху пъпките, трябва да е обогатен с оме­котяващ глицерин, силицилова киселина и антибактериални средства.

  •  сп. „Журнал за жената”

 

Как да контролирате лъщенето на кожата

 

 

 
Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар