Може да имате красиви нокти и без лак

Не обичате да лакирате вашите нокти, но въпреки това държите да изглеждат добре. Спазвайте следните съвети

нокти

1. Преди да се заемете с ноктите, смекчете кожата на ръцете с топла вана. Не е достатъчно да добавите във водата капка гел за душ или течен сапун. Едно от най-ефективните средства е да потопите пръстите в затоплен зехтин. Така ще подхраните кожата и ще направите ноктите поздрави. Може да сипете във вода и глицерин, който има овлажняващи свойства. Да добавите малко лимонов сок, морска сол. Специалистите съветват да редувате ванички с различни съставки за по-комплексен ефект.

2. Едно е редовно да избутвате кожичките на ноктите, съвсем друго е да ги обработвате със специални ремувери. Тези продукти отстраняват вроговената кутикула и позволяват обновяването й.

3. Може да не обичате цветен лак, но не си струва да се отказвате от прозрачните покрития. Особено ако те съдържат лечебни съставки и възстановяват и укрепват нокътя.

4. Ако и прозрачен лак не искате, тогава използвайте полираща пила. Баф е специална пила с меко покритие, която прави пластината блестяща. Качествената има няколко повърхности с различна абразивност. Използвайте баф веднъж в седмицата, не по-често.

5. Масло за кожички трябва да имате винаги у дома, в пътния си несесер, в чекмеджето на бюрото. То овлажнява кожата около ноктите и придават на ръцете обгрижен вид. Сухите кожички винаги изглеждат грозно.

6. Едва ли е нужно напомняне, но не забравяйте, че състоянието на ръцете издава възрастта повече от лицето. Всеки ден ги овлажнявайте със специален крем.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар