Как да не се провалиш накрая на диетата!

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ
  • Пътят към желаното тегло е осеян с препятствия, които ще се опитат да те спънат и да те обезкуражат, предупреждава в последния си брой сп. „Блясък”.

Кои са капаните за диетата ти, как да ги избягваш и как да се подготвиш психически и физически за факта, че здравословното сваляне на килограми е бавен процес и изисква време?

ВНИМАВАИ С ДОБАВКИТЕ

Основната грешка на много дами, подлагащи се на режим, е, че не внимават с подправките и овкусяващите сосове и добавки. Ако към диетичния сандвича си решиш да добавиш калоричен сос барбекю – диетата ще отиде на кино! Същото важи и ако приготвиш крехкото пилешко месо или риба с ударно количество зехтин, а към салатата добавиш пармезан, сирене или ядки. Добре е да забравиш и за пълномасленото мляко и сметаната в кафето и чая.

ТЪРПЕНИЕ И САМО ТЪРПЕНИЕ

Ако искаш да отслабнеш здраво­словно и трайно, зареди се с търпе­ние и бъди постоянна. Постигането на желаните килограми е лесната част, а задържането им е най-голя­мото предизвикателство за всяка жена, която се подлага на диета. Така че спри да броиш дните в ка­лендара, които ти остават до края й и гледай позитивно на случващото се. В крайна сметка загубата на те­гло ще кали освен тялото и духа ти.

ХЕПИЕНД

Повечето от нас вярват, че веднъж достигнали до желаното тегло, могат отново да консумират огромно количество вредни храни и напитки. На много жени се е случвало да превърнат деня след диетата си в калорийна оргия, позволявайки си да ядат сладолед, шоколад, паста или чийзбургери, само защото до преди няколко часа са им били забранени. Това, че ди­етата вече е приключила, не озна­чава, че трябва да сложиш край на здравословния начин на живот. Не забравяй, че тялото ти има памет и след като дълго си го лишавала от определени храни, веднага щом започнеш да ги консумираш не­контролируемо, то ще ги складира като мазнини, за да се подготви за следващото лишение, на което ще го подложиш. Това е и обяснението на йо-йо ефекта след повечето диети. Затова, за да не напълнееш бързо-бързо след края на диетата, постарай се да не се нахвърляш на храната като триглава ламя, а се придържай към леки и вкусни ястия, които да консумираш на малки порции!

 

Бърза 3-дневна диета

 

Да станеш 100 кила след диета – пазете се от  Йо-йо ефекта !!!

 

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар