Японска водна терапия за отслабване и свеж дъх

Водата сутрин и вечер води до по-добро здраве, красота и дори отслабване, твърдят японски учени

Правилата за водна терапия са предписани от Японската медицинска асоциация.

След събуждане, още преди да сте си измили зъбите, изпийте 500 мл топла вода. Ако ви се струва много, може да започнете с една чаша и постепенно да увеличавате количеството. Закусете след 45 минути и после 2 часа не яжте нищо.

Всяка вечер не само мийте зъбите, а изплаквайте и гърлото с вода в продължение на 2 минути, преди да си легнете. По този начин изчиствате лигавиците и гарантирате, че устата и гърлото няма да останат сухи през нощта. Пресъхването на лигавиците създава идеални условия за микробите и това е една от причините за неприятния дъх.

Ако следвате правилата на японската водна терапия, това стимулира отслабването и може да намалите теглото си до 5 кг за година, посочват специалистите.

Освен това, изследване доказа, че водата повишава интелекта

Изследване показва, че водата може да стимулира някои аспекти на умствената дейност на човека. При експеримент група доброволци изпълняват тестове за когнитивните функции на мозъка, след като са изпили три чаши (775 мл) вода, а друга група участници не пият нищо. Утолилите жаждата си се справят по-добре с тестовете. Пиенето на вода освобождава допълнителни ресурси на вниманието, което води до повишаване на производителността на мозъка.

Оказва се обаче, че невинаги водата влияе благотворно на умствената дейност

„Вероятно, когато човек пие вода, това подобрява показателите на изпълнение на едни задачи и затруднява търсенето на решение на други. Същото е и при въздържането от вода – пояснява Ка-ролайн Едмъндс от Колежа по психология в Източен Лондон. -В някои случаи жаждата повишава умствената активност, тъй като хормонът вазоп-ресин, отговарящ за усещането за жажда, също е свързан с процесите на внимание и възбуждане на мисловната активност”, допълва, тя.

Експерименти доказват, че обезводняването намалява работоспособността на мозъка. А изследвания при деца установяват, че потреблението на вода може да подобри паметта. Учени са установили, че липсата на вода чувствително влошава скоростта на реакциите на човека. Доброволци реагират с 14% по-бързо, когато не са ограничавани от вода.

Ако се надявате с помощта на водата да увеличите мозъчната си ефективност, не пийте твърде много: има опасност от водна интоксикация, когато излишъците от вода отмиват натрия от кръвта.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар