Как известните наистина поддържат телата си!

Ние не сме мислили, че ще кажем това, но най-новите тенденции в Холивудския фитнес  всъщност изглеждат … забавни! Вижте кои от звездите правят нови неща и кои се придържат към класиката.

Най-новите тенденции в поддържането на форма работят за тези знаменитости. Могат ли те да излекуват вашата отекченост към фитнеса? Вижте в следващите редове…

Нов вит тренировка № 1: Тренировка с TRX

Кой тренира така: Аудрина Патрич, Камерън Диас

Фитнес гуруто на Камерън Диас, Теди Бас и други треньори на знаменитости внедряват TRX системата за тренировки, която използва найлонови ремъци, за да придържа най-малко една част от тялото над пода. TRX (Total Resistance Exercise) е уред – вид лента за физически упражнения, създаден за нуждите на Американската армия по поръчка на елитните части от военноморските сили („Морските тюлени“). Уредът може да бъде използван както от любители, така и от професионални спортисти, които да разнообразят тренировката си.  (Представете си лицеви опори с крака, окачени на 12 см от земята). Техниката е ефективна, защото принуждава коремните мускули, да работят по-усилено. Аудрина Патрич получава същия ефект, като седи на топка по време на вдигане на тежести – основните мускули се напрягат за да стабилизират тялото.

За да го правите у дома: Правете като Патрич: Правете упражнения като лицеви опори с крака, подпрени на топка или дори табуретка или стол.

Нов вит тренировка № 2: Спининг

Кой тренира така: Брук Шийлдс, Кели Рипа

Чрез спининг може да се изгорят повече от 650 калории на час оформяйки и тонизирайки бедрата. Сега вече звездите се съсредоточават и върху горната част от тялото. В групите за спининг, трениращите опъват ластици висящи от тавана, докато въртят педалите.

За да го правите у дома: Добавете към вашето колоездене и лицеви опори и трицепс спадове.

Нов вит тренировка № 3: Въртене на обръч – хула хоп

Кой тренира така: Мариса Томей, Бионсе, Мишел Обама

Единствената асоциация с обръч в главите ни е ансамбълът по художествена гимнастика, в комбинация с две топки и три бухалки. Въртенето на обръч обаче е чудно кардио-упражнение, което можете да правите точно когато си поискате и да изгорите до 600 калории за час. Обръчите които се използват при Хула-хоп не са обикновените детски обръчи. Те са с диаметър от около 40 см и тежат близо 700 гр.

За да го правите у дома: Можете да си купите обръч от спортните магазини за около 25 лв. Хубаво е да си изберете точния за вас, тъй като имат различни размери. Той трябва да стига някъде до средата на корема ви, когато го подпрете до събраните си стъпала. С други думи, трябва да ви е до кръста. Има и специални масажиращи обръчи, с малки издатинки от вътрешната страна.

Нов вит тренировка № 4: Аеробокс и Аероджъмп

Кой тренира така: Ева Мендес

Звездите се стичат на ринга, където боксов шампион Michael Olajide младши смесва боксиране с въображаем противник, силови тренировки и скачане на въже. Всяка едночасова тренировка може да изгори 1000 калории.

AEROBOX: Този вид тренировка вдъхновява клиента да извършва комбинации от удари в бърза последователност, съчетани с интервали от скачане на въже, лицеви опори и клякания. Всеки мускул в тялото се бори срещу гравитацията  в този спорт, предназначен за подобряване на издръжливостта, скоростта, енергията, координацията, тонуса и силата на мускулите.

AEROJUMP: Използваните специално проектирани поли-найлонови въжета за скачане, наречени „Rainmaker“ („Правещи дъжд” – символизирайки многото пот), тази тренировка помага на клиентите да се упражняват като професионални спортисти, увеличава метаболизма и изгаря повече калории, отколкото всяка друга тренировка на земята. AEROJUMP води клиентите към тренировъчни упражнения включително кросоувъри, двойни завъртания, скокове – бавни и на един крак, както и леки упражнения за ръцете и по-ниски напади на тялото.

За да го правите у дома: Скачайте на въже между силовите ви тренировки. Десет минути бързо скачане изгаряния 128 калории. Уау!

Нов вит тренировка № 5: Пилатес Плюс

Кой тренира така: Али Лартър, Хейдън Пенетри

Холивудската обсебеност от стегнатите коремни мускули кара известните личности да запълват  класовете по Пилатес плюс, където се вземат основните движиения и се пренасят на съвсем ново ниво чрез добавяне на леки тежести. Какъв е резултатът? Стегнати мускули готови плажа.

За да го правите у дома: Можете просто да си вземете което и да е Пилатес DVD и да изпълнявате упражненията с три-килограмова тежести в ръцете си.

Нов вит тренировка № 6: Physique (Телосложение) 57

Кой тренира така: Ким Рейвър, Еми Росъм

Можете да го наречете балетен тренировъчен лагер, но тази 57-минутна тренировки смесва клякания и разтягания вдъхновени кардио и Пилатес движения.

Това е иновативна програма за тренировка, която съчетава изометрични упражнения и ортопедични разтягания с цел систематично уголемяване и извайване на мускулите и създаване на красиво и здраво тяло. Този процес е подобен на интервалните тренировки, но това понятие е взето и отнесено към следващото ниво, за да стане още по-ефективно.
Интервалните сетове на тази тренировка използват собствено тегло на тялото като съпротива и чрез динамични упражнения, мускулите ви се насочват и претоварват до точката на умора, а след това разтеглени за облекчение. Това включва упражнения за оформяне на мускулите на ръцете, интензивни последователността от упражнения за бедрата и седалището, извайващи талията коремни упражнения и плавни разтягания.

За да го правите у дома: Добави това упражнение към ежедневните си: Застанете с разкрачени крака, пръстите да сочат навън, коленете над пръстите на краката, ръцете на бедрата. Свалете бавно дупето до нивото на коленете, задръжте и направи 60 мини клека надолу.

Да не си помислите, че тичането и обикновеното вдигане на тежести са декласирани … без притеснения. Дори модерените Холивудски дами обичат добрите стари тренировки.

Тренировка № 1: Йога

Кой тренира така: Мадона, Жизел Бюндхен, Дженифър Анистън, Гуинет Полтроу

Ако имате съмнения относно това какво йогата може да направи за краката, ръцете и корема ви, вижте тялото на Жизел след раждането.

За да го правите у дома: Вижте хилядите (безплатни) клипчета в YouTube. Препоръчваме ви тези на Sadie Nardini и Mandy Ingber.

Тренировка № 2: Силови тренировки

Кой тренира така: Сиара, Ким Кардашиян

Когато става въпрос за гири, забравяме за лекото и розовото. Знаменитост треньор Гунар Питърсън казва: „Сиара може да зареди клек бара с по-голяма тежест от половината момчета, които обикновено виждате във фитнес залата.“ Тежестите няма да ви направят огромни, напротив вие ще станете по-слаби, тъй като мускулите стават по-компактни за разлика от мазнините.
За да го правите у дома: Най-добре ще бъде специалист в областта да ви изготви цялостен план, който да отговаря на вашите възможности и цели. Все пак запомнете 1: за силовите тренировки тежестите трябва да са толкова тежки , че почти да не можете да довършите последното 10 от повторенията.

Тренировка № 3: Тичане

Кой тренира така: Рийз Уидърспун, Джесика Алба, Ана Фарис, Рене Зелуегър

Редуващи се периоди на умерен джогинг и спринт ще ви помогнат да изгорите повече мазнини, отколкото бихте постигнали със стабилни темпове.

За да го правите у дома: Излезте на вън.Тичайте. (Можете да си съставите конкретен план за интервалите на смяна на стиловете).

И звездите които не тренират… Не е честно!

Може би това е защото те са млади и генетично благословени, но Блейк Лайвли и Кристен Стюарт твърдят, че не посещават фитнес залите въобще. Някога! И това е!

Вижте още как българските звезди поддържат телата си!

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар