Да влезем убедително в… топ форма! – 2

Списание ELLE разработиха специална фитнес програма за жени, която ще ви помогне бързо и лесно да сте в топформа за лятото

част 1

ФИТНЕС ЦЕЛ

Стегнати краката. И особено бедрата!

ПРОГРАМА

За бедра: клякане с тежест (с два дъмбела в ръце и от леко разкрачена поза клякайте с максимално изправен гръб – 3 серии по 20 повторения), качване на стъпало (с ръце на кръста качвате единия крак на стъпало или на блокче и се изправяте, като тежестта пада върху петата: повтаряте с другия крак – 3 серии по 12-15 повторения), бедрено разгъване на уред (2 серии по 20 повторения), бедрено сгъване на уред (2 серии по 20 повторения).

За прасец: повдигане на пръсти (поставяте предната част на стъпалата на степенка, като движите петите нагоре и надолу – 3 серии по 50 повторения).

Други упражнения за крака: с времето може да разнообразите с екстензия в таза с един крак, мъртва тяга с прави крака, сгъване от лег.

Може да разнообразите фитнеса веднъж седмично с: тае-бо, кик-бокс, зумба. Тези спортове ще ви разтоварят психически и ще ви заредят емоционално!

ХРАНИТЕЛЕН РЕЖИМ

Бедрата и дупето са проблемните женски зони, които налагат Внимание към определени храни. Много добре им се отразяват динята и пъпешът, които имат антицелулитно действие. Динята извлича излишните течности от организ­ма. Менюто ви за деня може да включва още нискомаслена риба, пилешко (без кожа), варени картофи, домати, задушена царевица, неподсладен йогурт, овесени ядки. сирене, рохки яйца. Задължително е да се пият много течности – вода и неподсладен чай.

Съвет: Задължително се заредете с антицелулитна козметика, която ще ви помогне в извайването на красиви бедра. Не забравяйте и педикю­ра – този сезон сред водещите нюанси на лак са синьо и корал.

Тренд: Мини – С увеличаването на температурите се вдигат и дължините на роклите. Така че който харесва минито да работи за секси крака.

ФИТНЕС ЦЕЛ

Дупето ви непременно трябва да е: а) бразилско – уви, наследява се генетично, б) стегнато – ура, излизате от фитнеса с него!

ПРОГРАМА

Напади. С десния крак правите голяма крачка напред, като стъпвате на цяло стъпало. Тежестта трябва да легне върху петата на крака отпред. Сгъвайки колене, бавно се спускате надолу, докато дясното бедро застане успоредно на пода. Задното коляно почти докосва земята. След кратка пауза се изправяте и сменяте водещия крак. 3 серии по 12-15 повторения.

Странични напади. На същия принцип като предходно- то упражнение, само че вместо напред кракът се изнася настрани. Ръцете се държат напред за по-голямо равнове­сие. Тъй като страничните напади са по-трудни, може да намалите броя на сериите. 2 серии по 10 повторения.

Може да разнообразите фитнеса веднъж седмично с аеробика, зумба.

ХРАНИТЕЛЕН РЕЖИМ

Преди закуска: отвара от кромид лук. От вечерта накисвате 1 накълцана глава лук със 150 мл вряща вода, захлупвате и оставяте да кисне. Сутринта прецеждате и изпивате на гладен стомах.
Закуска: 50 г обесени ядки, 1/2 настъргана ябълка с кората, 250 мл прясно мляко и 1/2 чаена лъжичка мед.
Преди обяда: 1 силно препечена филийка типов или ръжен хляб, 20 г извара, в която сте разбъркали 1/2 чаена лъжичка мед.
Обяд: 150 г риба на скара или рибена супа.
Следобедна закуска: 1 тънка филийка силно препечен хляб с 50 г извара и 2-3 червени репички.
Вечеря: 100 г печено телешко със задушени зеленчуци.

Съвет: Не забравяйте, че антицелулитните кремове действат най-добре, когато се комбинират с масажи!

Тренд:  Къси панталонкиЗа поредна година късите панталонки не отстъпват лидерските си позиции през лятото. Някои от дизайнерите съвсем скъсяват дължините и панталонките по нищо не се различават от бикини.

продължение…

 

 

 

  • *Всяка програма се изпълнява веднъж седмично. При добра организация са ви нужни само три дни в седмицата, за да постигнете резултати Препоръчваме ви следния ритъм: понеделник – крака и дупе; сряда – гръб, рамене и ръце; петък – корем и гърди. Всяка тренировка започва с 5-минутно загряване на велоаргометър и завършва с 20 минути на бягащата пътечка за допълнително горене на калории.

 

 
Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар