Можете да имате здраво тяло и без фитнес! Ето как!

Учените най-после откриха, че усилените тренировки не са за всеки! Не може да спортувате усилено само веднъж в седмицата. Много по-добре е, ако отделяте по 20 минути всеки ден за физически усилия, които не са болезнени или трудни за вас.

Изкачване на стълби

Според проучване, публикувано в American Journal of Health Promotion, дори само 10 минути упражнения могат доста да ни помогнат в борбата с излишните килограми. И с тази малка тренировка не само се топят мазнини, но се намаляват нивата на високото кръвно налягане и се снижава рискът от сърдечносъдови заболявания.

Изводите са очевидни – вместо натоварващи тренировки във фитнеса, по-добре е да вклиним в ежедневието си няколко кратки серии с умерена физическа активност.

Кратки тренировки всеки ден


Някои здравни експерти препоръчват спортуването да е 150 минути седмично. Ако ги разпределим за всеки ден, това са около 21-22 мин. Десетина минути сутрин и още толкова следобед – звучи доста приемливо, нали?

Най-добрият начин да направите спортните занимания свое ежедневие е да извършвате упражненията, докато се занимавате с нещо друго.

Не правете нищо болезнено!

„Без мъка няма сполука“ е остаряло схващане. Движете се така и правете такива упражнения, от които да не изпитвате болка. Правете плавни и приятни движения – така мозъкът ви ще свикне да асоцииира спорта с нещо приятно и вие ще искате все повече и повече да сте активни.

Ако бягате, карате колело, ходите – представете си скала на усилията от 1-10, където 10 е най-бързата скорост, на която сте способни, а 1 – най-бавната. Старайте се да поддържате нивото около 5-6. Така ще извлечете оптималното от тренировката – хем ще се стимулира горенето на мазнини,хем няма да се уморите прекалено бързо.

Опитайте да се фокусирате върху приятната страна на заниманията си – чистия въздух и красивите гледки, ако тичате или карате колело сред природата; или компанията на приятел, с когото заедно се разхождате и т.н. Това е много по-мотивиращо от непрекъснатото следене на пулса или изгорените калории.

Докато миете зъбите си, можете да разтегнете подколянното сухожилие. Качете стъпалото на ръба на ваната, наведете тялото леко напред, до точката, в която усещате леко напрежение в задната част на бедрото. Задръжте 30 сек. Повторете няколко пъти, като редувате краката.

Забравете асансьора и използвайте стълбите. Може да са само няколко минути, но ако редовно се качвате пеша, това определено ще има значение за подобряване на формата и здравето ви.

Докато гледате телевизия вечер, е идеалният момент за малко упражнения за корема. Легнете на пода. Повдигнете краката леко над земята. Сгънете едното коляно към главата и придвижете срещуположния лакът към него, редувайте краката. Повторете 15-20 пъти. Починете си малко и направете още 1-2 серии, пише Здравен журнал.

Ако ви се наложи да чакате на опашка, стегнете долните коремни мускули, задръжте така, докато преброите до десет. Не спирайте да дишате. Отпуснете, поемете си дълбоко дъх и отново стегнете корема. Повторете 5 пъти.

Ако прекарвате много време пред компютъра, ставайте на всеки двайсет минути, за да се раздвижите леко: обходете помещението, клекнете няколко пъти или направете няколко подскока с разперени настрани ръце и крака (като звезда).

Докато чакате водата в нагряващата кана да заври, имате 2-3 минути, които можете да оползотворите, като правите клекове и напади. Или пък правете лицеви опори, така както сте изправени, но с длани подпрени на плота в кухнята ви. Повтаряйте упражненията в 2-3 серии от по 10-15 броя.

 

ЕНЕРДЖИ ПЛЮС Сила за ума и тялото! С бърз и мощен ефект!

 

 

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар