Има ли подходяща възраст и какво още трябва да знаете, ако решите да насочите малчуганите към карането на ски

Да се научите да карате ски като деца е далеч по-лесно, отколкото да правите първите си опити на зряла възраст. Този спорт е и много полезен – практикува се на открито и в изключително здравословна околна среда. И това са само две от основанията да насочите децата към белите писти. Но преди да го направите, ето какво трябва да знаете.

Детето кара ски

Детето кара ски

На колко години?

Децата, за разлика от възрастните, много по-бързо и лесно усвояват правилата и съответно имат много по-малко проблеми, докато се учат да карат ски. Те са по-смели и по-координирани на пистите от своите родители. Най-подходящата възраст за започване е на 4 години. Но е важно да им харесва като занимание и да не е насила.

Първият учител


При всички случаи е по-добре първите стъпки да бъдат с опитен треньор, който да научи детето не само каква стойка да има, но и как безопасно да пада в снега. Още повече, че ски инструкторите имат специален подход и обучават децата, използвайки игри. В същото време им помагат да усвоят важни технически елементи, за да придобият увереност и да заобичат този спорт. Идеалният вариант е да се започне с индивидуални уроци при инструктор, а година по-късно детето да се включи в група, съобразена с уменията му.

Основни правила

Преди да сложите малчугана върху ските, е от съществено значение той да научи най-важните правила на поведение по склоновете, за да не се стига до контузии. Също така е важно да се избере оборудване, съобразено с възрастта му, както и удобно, топло и подходящо за годините му облекло, за да се чувства комфортно на студа. Ските на децата по принцип трябва да са с 10 см по-къси от ръста им, а обувките – малко по-голям номер, но не твърде високи. Каската на главата е абсолютно задължителна – не само за най-малките, но и до 14-годишна възраст, за да предпази все още неопитните скиори от опасни травми.

Ски или сноуборд?

Според специалистите ските са по-добрият избор за по-малки деца, тъй като ще им помогнат да се чувстват по-сигурни и ще ги научат как да се предпазват при падане. На 8 години вече биха могли да опитат и сноуборд. Тоест необходими са средно около 4 години трениране и развиване на умения на пистите със ски, за да се насочат после към сноуборд. Ски бягането не е подходящ вариант за много малки деца, тъй като не е забавно за тях. Спускането, особено когато са в група, е далеч по-интересно, пише Журнал за жената.

Правила за родители

Освен че трябва да обменят телефони със ски учителя, което се подразбира, родителите трябва да спазват и някои правила. Те не бива да стоят в близост до пистата, на която се провеждат заниманията, тъй като така разсейват детето и му пречат да се концентрира. След урока е добре да имат подръка нещо за хапване, тъй като 1 час каране на ски (дори и за начинаещи) изгаря средно 300 калории и детето бързо огладнява.

 

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар