Кажи „ДА” на закуската !

Дори звезди от ранга на Камерън Диас, Фърги, Ким Кардашиян и Никол Шерцингер признават, че не пропускат свещеното правило да закусят добре, преди да се гмурнат в ежедневни­те си ангажименти. Всеизвестен факт е, че ако искаш да следващ здравословен хранителен режим, най-важният фактор е закуската, пише в последния си брой сп. „Блясък”.

ПОСЛАБА

Според проучвания, свързани с телесните мазнини и тегло, хора­та, които пропускат първото ядене сутрин, имат по-висок индекс на телесните мазнини и са по-склонни към затлъстяване. Освен това всички, които обичат да похапват добре сутрин, приемат по-малко калории през деня, за разлика от хората, които пропускат закуската и наблягат на по-сериозното хапване следобяд или вечер.

РАЗНООБРАЗНО МЕНЮ

Придържащите се към су­трешното похапване имат много по-разнообразно меню и в следо­бедните часове рядко консумират т.нар. junk food* храни. Доказано е, че закусващите хора ядат по-голямо количество плодове, зелен­чуци и мляко през деня и приемат доста по-малко количество безал­кохолни напитки и пържени или полуготови храни.

ПОЗДРАВА

В едно здравословно слабо тяло количеството мазнина е минимал­но, което намалява и риска от развитие на диабет. Какво общо има ли? Доказано е, че хората, които не пропускат стабилната и полезна закуска сутрин, стра­дат много по-рядко от диабет и затлъстяване. Пропускането на най-важното ядене за деня кара клетките в тялото да стават все по-безчувствени към инсулина. А това е един от най-важните хор­мони в човешкия организъм – той превръща погълнатите въглехи­драти в мастни депа, което оказва влияние и на теглото.

ПО-УМНА

Освен на по-добро телосложение, ако решиш да закусваш, ще се радваш и на по-добра памет. Раздвижването на метаболичните процеси, благодарение на закус­ката, стимулира паметта, Тестове доказват, че при закусващите сутрин се наблюдава значително подобряване на производителнос­тта на свободната памет и способ­ностите на мозъка, за разлика от не закусващите.

 

Отслабването  – Истини и Заблуди!

 

Следващият път си помислете дали ще закусвате в Мак Доналтс

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар