Съвети за бързо отслабване при тийнейджърките

Следната статия предлага съвети за полезна, здравословна и бърза загуба на тегло при тийнейджърките. Прочетете, за да разберете как да получите слабо и стегнато тяло по здравословен начин.

Така… пиците, бургерите, пържените картофки и газираното са си свършили работата? Вие сте натрупали килограми и сега не сте в състояние да носите някои от любимите си рокли? Е, никога не е твърде късно, за да влезете в форма! Следвайте тези съвети и скоро ще видите как тези излишни килограми по тялото ви се топят.

Вода
Вие ще бъдете изненадани да разберете, че водата наистина помага при загубата на тегло! Водата е средство за отстраняване на отпадъците и токсините от тялото. Тя поддържа правилното функциониране на черния дроб, орган, който помага за превръщането на мазнините в енергия. Освен това, водата действа като потискащо апетита средство. Ако пиете чаша вода петнадесет минути преди хранене, можете да забележите, че приема на храна спада. Разглеждайки всички тези предимства, пиенето на 2-3 литра вода всеки ден е основен съвета за диети при тийнейджърките.

Балансирана диета
За постигане на бърза загуба на тегло при тийнейджърките балансираната диета е много важна. Диетите, които работят бързо за тийнейджърките са тези, които доставят точното количество на основни хранителни вещества и витамини на тялото, включително фибри, протеини, въглехидрати, калций и желязо.
• Комплексните въглехидрати, като тези в овесената каша, зърнените храни, кафявия ориз, черния хляб, боба и лещата трябва да се консумират всеки ден, особено по време на закуска, тъй като те поддържат тялото енергично през целия ден.
• Белтъците помагат в изграждането на мускулите. Тъй като тялото на тийнейджърите е все още във фаза на растеж, здравословните храни богати на протеини като крехко месо, риба, яйца, спанак и броколи трябва да присъстват в храненето.
• Храни богати на фибри като папая, броколи, сини сливи, ябълки и др. помагат в загубата на тегло. Тези храни засищат за дълго време и по този начин, общият прием на храна спада. Друга причина, поради която трябва да се ядат храни, богати на фибри е, че те премахват отпадъците от тялото, които иначе биха се натрупали като мазнини.
• Плодове и зеленчуци трябва да формират голяма част от храненията на тийнейджърите. Те са богати на много витамини и хранителни вещества и най-добрата част е, че те имат по-малко калории. Лесното отслабване за тийнейджърките може да бъде постигнато ако две трети от дневната диета се състои от плодове и зеленчуци.

Храни, които трябва да се спрат
Има определени храни, които трябва да бъдат напълно елиминирана от диетата, като газирани напитки, бързите храни, пържените храни, консервираните храни  и тези с високо съдържание на захар, като торти и сладкиши. Високото съдържание на кофеин и напитки като шоколад, чай и кафе. За да се постигне бърза загуба на тегло и ако не можете да ги откажете напълно, трябва да ограничите приема им до минимум.

Упражнения
За да бъде успешно всяко отслабване промените в храненето трябва да се съчетае с редовен режим на упражнения. Рутинните тренировки трябва да включват кардио упражнения като плуване, бягане, ходене, аеробика или танци. Упражнения за отслабване и за устойчивост и гъвкавост. Ако наистина сте сериозни за предпочитане е да се упражнявате с професионален треньор. Той ще може да направи персонализиран график с упражнение за вас в зависимост от формата на тялото ви.

Някои други съвети
• Правете пет малки хранения, а не три големи хранения на ден.
• Закусвайте с ядки и плодове. Откажете се от чипсове и „бисквитките“.
• Не пропускайте закуската. Вашата закуска трябва да бъде най-стабилното хранене за деня.
• Вечеря два до три часа преди сън. Винаги приемайте лека вечеря. Това ще подпомогне за по-добро храносмилане.
• Доколкото е възможно, придържайте се към домашно приготвена храна. Избягвайте да ядете пакетираните храни.
• Яжте бавно храната си. Дъвчете правилно, така че тя да се усвоява лесно.
• Предприемете управление на стреса, правейки медитация, йога и дихателни упражнения.
• Увеличете физическата активност. Ходете пеш, вместо шофиране или возене. Качете се по стълбите вместо с асансьора. Гледайте по-малко телевизия. Помагайте в домакинската работа. По този начин ще се изгарят много калории, което води до загуба на тегло.

Ако тези съвети се спазват последователно и редовно стройното и здраво тяло е една мечта, която с сигурност може да се сбъдне за мнозина. Тийнейджърите не трябва да гладуват или да се подлагат на радикални диети за намаляване на техните килограми. Това са временни и нездравословни решения, които могат да се окажат в ущърб на тялото в дългосрочен план. Не забравяйте, че когато става въпрос за отслабване, здравословна и балансирана диета плюс ежедневни тренировки са ключът!

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар