Как да се сдобиеш с корем на рок звезда?

Предната фасада с плоч­ки май вече е задължи­телна не само за мъже­те модели, но и за момичетата, които са се устремили към върха на музикалните класа­ции. Но можем ли и ние, простосмъртните, да постигнем такъв резул­тат! Виж по-долу.

Перфектният корем напоследък е неизменен аксесоар на рок звездите. Дали пък няма някаква тайна, която е известна само на жените с беквокалистки и изключителни гласови данни? Ами всъщност не. Просто Гуен и компания се отнасят към тренировките и правилното хранене като към свое професионално задължение. Защото за тях те са именно това.

Ежедневният спорт е задължителен
Ясно е, че те тренират усилено, но едва ли предполагаш точно колко усилено. Звездите от снимките прекарват поне по 2 часа 5 пъти седмично с личния си треньор и извън това навъртат още минимум 6 часа кардио самостоятелно. Инструкторът на Риана – Ари Нунес, пътува с нея навсякъде и е на повикване 24 часа в денонощието. По думите му един работен сеанс с певицата трае около 3 часа. 1/1 дори това не е нищо: Сиара се поти в някои дни по 5 часа, като тича, бутайки 50-килограмова шейна из залата. Нейният фитнес гуру – Гунар Петерсон, казва, че при това упражнение тя използва коремните си мускули за баланс.

Те се движат по цял ден
Репетициите са сериозна работа. Два часа танци могат да изгорят 830 калории – а това си е енергията от цяла пица! За сравнение, жените, които работят на бюро, изразходват около 212 калории за същото време. А колкото и невероятно да звучи, поклащането на бедрата всъщност си е упражнение и за корема. „Когато Рири танцува, всички движения идват от средната част на тялото й“, казва Нунес.

Диетата им е желязна
„Коремът е място, където винаги ще има известно количество мазнинки, освен ако не се храниш 100% правилно“, казва треньорът на Бионсе – Марко Борхес. На фърги всеки ден й доставят храна, която е с енергийност общо 1600 калории, а Лейди Гага и Кейти Пери никога не надвишават 1400 калории, според специалиста по храненето им Харли Пастернак. Гуен Стефани казва, че винаги е била на диета, „още от 6-и клас.“ Гадост! Те може и да нямат нищо против, но ние предпочитаме да си поръчаме десерт и да си сложим допълнително от фантастичната мусака на мама!

Изводът
И така, за да имаш перфектен корем, трябва да се изтрепваш във фитнеса и да спазваш стриктен хранителен режим. Но всяка жена може да изглежда добре, ако положи малко усилия със спорта и внимава какво хапва. Пък и нека не забравяме, че на нас не ни се налага да ходим на работа по сутиен и пайетена поличка. И така, ето какво можеш да направиш още днес.

Гимнастика за суперкорем
Звездните треньори са категорични, че пресите не са най-доброто упражнение, ако целта ни е привлекателен корем, тъй като тренират само един от многото мускули в областта на талията. Тези две движения са далеч по-ефективни и всеобхватни:

Планк. Легни странично на пода и повдигни тялото си, като застанеш на сгънатия долен лакът и опънатата горна ръка за опора (можеш да потърсиш клипче как се прави в интернет). Цялото тяло трябва да е изпънато и да издържиш така от 30 до 60 секунди. после повтори отново.

Подскок от клек. Застани с крака, разтворени малко по-широко от нивото на раменете, клекни и после подскочи – коремните мускули ще ти помогнат да се издигнеш във въздуха. направи две серии от по 15 повторения.

Виж още храните, които топят мазнините около талията.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар