Кантарът и аз

Имаш ли бурна връзка със своя кантар? Кара ли те да плачеш след всяка среща, игнорира ли те, докато му говориш, държи ли се така, сякаш изобщо не му пу­ка? Изтрий сълзите си, защото има пo-умни начини да затоплите отношенията си. За разлика от други твои връзки в нея нищо не е думи, а само цифри.

Отношенията с кантара поставят една от най-важните връзки в живота на всяко момиче. Об­залагаме се, че жените мислят за теглото си много повече, отколкото мъжете мислят за секс. Всъщ­ност, понякога теглото ни определя всичко, което правим, от това как работим, до това с кого флир­туваме на парти.

Както знаеш, теглото ни е тясно свързано с уве­реността и начина, по който се чувстваме. Изобщо, тази малка глупава машинка има огромна власт над нас. Само да се събуди един ден в лошо настроение и всичко тръгва наопаки. Споко, има как да поддър­жаш приятелски отношения с кантара си…

Не изневерявай

Не изневерявай на диетата си, не и с шоколадова тор­та, а с друга диета. И докато я правиш, изневери на тренировъчната си програма, но не като се излежа­ваш на дивана пред телевизора, а като смениш вида на упражненията. Когато правиш нещо непознато, караш тялото си да стои нащрек. То не знае как да ре­агира и това ти помага да свалиш килограми. Когато си на една и съща диета или на един и същ трени­ровъчен режим от дълго време, тялото ти свиква с нея/него и с течение на времето отказва да свали онези килограми. Когато изненадваш тялото си, то дава по-добри резултати.

Размерът все пак има значение

Размерът определено има значение, но в тази връзка той най-добре да е по-малък. Имаме предвид размера на храната, която изяждаш. Контрол на порциите не означава да си забраняваш да ядеш каквато и да било храна, а да ограничиш количеството й. Най-лесният начин да го направиш е като създадеш някои правила – например: „Никакви допълнителни порции“. Независимо за каква храна става въпрос. Освен това яж от по-малка чиния, защото храната в нея изглежда повече, а всъщност е по-малко. Когато си с компания, слушай събеседника си, докато ча­каш поръчката си и започни да говориш, когато тя пристигне. Когато ти си тази, която говори ще ти се наложи да правиш дълги паузи между хапките.

На ден по една среща

Виждай се с кантара си само веднъж на ден. Не бързай. Събле­чи се, остани по бельо, помоли го да ти опрости всички грехове от миналата вечер и се изправи очи в очи с него. Добери му се. Той ти казва истината.

Изпрати палав sms

Добре, де „палав“ беше просто, 3а да ти привлечем вниманието. Това, което трябва да направиш, е да си намериш приятелка по диета и всеки ден да й изпращаш на съобщение колко килограма си. Така ще си имаш някой, отговорен 3а всекидневната ти комуникация с кантара. Избери си приятелка, която ще вземе за­дачата си на сериозно.

Кажи „не” на оргиите

Когато спиш на хотел, твоят най-голям враг е шведската маса. Тя е като хранителна оргия. Там има твърде много храна, твър­де богат избор и най-лошото – никакви правила за допълнителните порции, размера на чиниите и т.н. Все неща, които правят отслабването ти ужасно трудно. Ако се страхуваш да не се отда­деш на изкушенията, по-добре отиди да вечеряш в някой ресто­рант. Така ще останеш вярна на хранителния си режим — едно яс­тие, една поръчка.

Фантазирай си

Фантазирай си храна. Предста­ви си парченце черен шоколад, което се топи в устата ти. Вкуси го с фантазията си и след това преглътни, фантазиите нямат калории.

Облечи малката си черна рокля

Да имаш ясна цел като тази да изглеждаш страхотно в най-секси роклята си за рождения си ден е чудесен начин да останеш фоку­сирана. Опитай. Направи снимка на роклята си. Мисли 3а нея като 3а нещо изключително важно 3а теб. Повтаряй си, че ще изглеж­даш по-секси, ако си с няколко килограма по-малко.

Не го прави на масата…

Да пропуснеш вечерята е добро извинение, 3а да похапнеш вкусно през деня. Затова, ако си гузна, че си прекалила с обяда, просто си спести вечерята. За целта не сядай на масата за хранене. Не позволявай на тялото си да се приготви за вечеря. Просто иг­норирай цялото ястие.

… но го направи навън

Говори за теглото си и за плана си да отслабнеш. Не се срамувай. Невъзможно е да пазиш диета тайно. На колкото повече хора кажеш, толкова повече „надзиратели-доброжелатели“ ще имаш. Затова кажи на колежките, на приятелките си и на семейството си. Да, цялото това внимание фо­кусирано върху твоето тегло може да бъде много дразнещо и натрапчиво, но пък действа много ефективно.

Няколко небивали за отслабването

  • Ако спазваш стриктно диетата, която си започнала, може и да не спортуваш.
  • Вегетарианството е най-сигурният  и здравословен начин да отслабнеш.
  • Има диети, които ще ти помогнат да изваеш само определена част от тялото си.
  • Най-добрият начин да свалиш килограми е като гладуваш.

 

Cosmopolitan

 

Хитът 90-дневна диета

 
Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар