Кантарът и аз

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Имаш ли бурна връзка със своя кантар? Кара ли те да плачеш след всяка среща, игнорира ли те, докато му говориш, държи ли се така, сякаш изобщо не му пу­ка? Изтрий сълзите си, защото има пo-умни начини да затоплите отношенията си. За разлика от други твои връзки в нея нищо не е думи, а само цифри.

Отношенията с кантара поставят една от най-важните връзки в живота на всяко момиче. Об­залагаме се, че жените мислят за теглото си много повече, отколкото мъжете мислят за секс. Всъщ­ност, понякога теглото ни определя всичко, което правим, от това как работим, до това с кого флир­туваме на парти.

Както знаеш, теглото ни е тясно свързано с уве­реността и начина, по който се чувстваме. Изобщо, тази малка глупава машинка има огромна власт над нас. Само да се събуди един ден в лошо настроение и всичко тръгва наопаки. Споко, има как да поддър­жаш приятелски отношения с кантара си…

Не изневерявай

Не изневерявай на диетата си, не и с шоколадова тор­та, а с друга диета. И докато я правиш, изневери на тренировъчната си програма, но не като се излежа­ваш на дивана пред телевизора, а като смениш вида на упражненията. Когато правиш нещо непознато, караш тялото си да стои нащрек. То не знае как да ре­агира и това ти помага да свалиш килограми. Когато си на една и съща диета или на един и същ трени­ровъчен режим от дълго време, тялото ти свиква с нея/него и с течение на времето отказва да свали онези килограми. Когато изненадваш тялото си, то дава по-добри резултати.

Размерът все пак има значение

Размерът определено има значение, но в тази връзка той най-добре да е по-малък. Имаме предвид размера на храната, която изяждаш. Контрол на порциите не означава да си забраняваш да ядеш каквато и да било храна, а да ограничиш количеството й. Най-лесният начин да го направиш е като създадеш някои правила – например: „Никакви допълнителни порции“. Независимо за каква храна става въпрос. Освен това яж от по-малка чиния, защото храната в нея изглежда повече, а всъщност е по-малко. Когато си с компания, слушай събеседника си, докато ча­каш поръчката си и започни да говориш, когато тя пристигне. Когато ти си тази, която говори ще ти се наложи да правиш дълги паузи между хапките.

На ден по една среща

Виждай се с кантара си само веднъж на ден. Не бързай. Събле­чи се, остани по бельо, помоли го да ти опрости всички грехове от миналата вечер и се изправи очи в очи с него. Добери му се. Той ти казва истината.

Изпрати палав sms

Добре, де „палав“ беше просто, 3а да ти привлечем вниманието. Това, което трябва да направиш, е да си намериш приятелка по диета и всеки ден да й изпращаш на съобщение колко килограма си. Така ще си имаш някой, отговорен 3а всекидневната ти комуникация с кантара. Избери си приятелка, която ще вземе за­дачата си на сериозно.

Кажи „не” на оргиите

Когато спиш на хотел, твоят най-голям враг е шведската маса. Тя е като хранителна оргия. Там има твърде много храна, твър­де богат избор и най-лошото – никакви правила за допълнителните порции, размера на чиниите и т.н. Все неща, които правят отслабването ти ужасно трудно. Ако се страхуваш да не се отда­деш на изкушенията, по-добре отиди да вечеряш в някой ресто­рант. Така ще останеш вярна на хранителния си режим — едно яс­тие, една поръчка.

Фантазирай си

Фантазирай си храна. Предста­ви си парченце черен шоколад, което се топи в устата ти. Вкуси го с фантазията си и след това преглътни, фантазиите нямат калории.

Облечи малката си черна рокля

Да имаш ясна цел като тази да изглеждаш страхотно в най-секси роклята си за рождения си ден е чудесен начин да останеш фоку­сирана. Опитай. Направи снимка на роклята си. Мисли 3а нея като 3а нещо изключително важно 3а теб. Повтаряй си, че ще изглеж­даш по-секси, ако си с няколко килограма по-малко.

Не го прави на масата…

Да пропуснеш вечерята е добро извинение, 3а да похапнеш вкусно през деня. Затова, ако си гузна, че си прекалила с обяда, просто си спести вечерята. За целта не сядай на масата за хранене. Не позволявай на тялото си да се приготви за вечеря. Просто иг­норирай цялото ястие.

… но го направи навън

Говори за теглото си и за плана си да отслабнеш. Не се срамувай. Невъзможно е да пазиш диета тайно. На колкото повече хора кажеш, толкова повече „надзиратели-доброжелатели“ ще имаш. Затова кажи на колежките, на приятелките си и на семейството си. Да, цялото това внимание фо­кусирано върху твоето тегло може да бъде много дразнещо и натрапчиво, но пък действа много ефективно.

Няколко небивали за отслабването

  • Ако спазваш стриктно диетата, която си започнала, може и да не спортуваш.
  • Вегетарианството е най-сигурният  и здравословен начин да отслабнеш.
  • Има диети, които ще ти помогнат да изваеш само определена част от тялото си.
  • Най-добрият начин да свалиш килограми е като гладуваш.

 

Cosmopolitan

 

Хитът 90-дневна диета

 
Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар