Малко известно за вегетарианството…

За много вегетарианци въздържането от месо не е само хранителен режим, но и житейска философия. Думата вегетарианец все по-често се асоциира с хармоничен от философска и морална гледна точка начин на живот, стремеж към по-съвършено съществуване и поддържане на добро здраве и тонус. Няма да разглеждаме различ­ните видове вегетарианци, а по-малко известни аспекти на вегетарианството.

Леща и фъстъци = на пържола

  • Човешкият организъм не може да извлече повече енергия и протеини от месото, отколкото от растителната храна, твърдят специалисти по хранене. Растителният свят е първичният източник на белтъчини, а месото – вторичен.
  • Ценни протеини можем да си доставяме на­право от бобовите, ядките, семената, които се усвояват много по-лесно и пълноценно в сравнение с месото. Немски и шведски учени твърдят, че сиренето, фъстъците и леща­та съдържат повече белтъчини, отколкото равностойно количество свинско месо или колбас.
  • Изследвания доказват, че много от боле­стите на съвремието се причиняват от прекомерната кон­сумация на месо. Петър Дънов твърди, че най-чистата храна е житото.Според него в растенията има складирана много слънчева светлина и тя се превръща в жизнена енергия, когато се усвоява добре. Високото съдържание на растител­ни влакна в дневното меню помага на тялото да се освободи от токсините. А съдържанието на калий, магнезий и т. нар. фитонциди в плодовете и зеленчуците подсилва имунитета и ни прави устойчиви на болестотворни бактерии.

Нека не бъркаме нуждите на тялото с лакомията

Вегетарианците имат по-високото IQ ?!

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар