5 начина да избегнем скандалите с близките ни по празниците

Богата трапеза, вкусна храна, украса… Дори домът ни да е готов за празниците, понякога самите ние не сме. Защото именно в тези дни най-често се стига до скандали и пререкания с половинката или роднините. Как да си ги спестим, съветва в последния си брой сп. „Всичко за жената”.

  1. Запасяваме се систории

Роднините могат да ни изнервят точно с един въпрос: „Кога най-накрая ще се ожениш?“, „Нима още си без работа?“ или „Не осъзнаваш ли, че скоро ще си стара, 3а да имаш деца?“. Нека да си обещаем не само да не отговаряме на такива пре­дизвикателни изказвания, но и да не ги допускаме. Нека се запасим с интересни истории, с които да започнем още от вратата и през цялото време да откло­няваме разговора от рисковите теми. Ако стане дума за сватби например, мо­жем да разкрием слуховете, че на Дженифър Лопес й щукнало се жени 3а новото си младо гадже. Така ще спечелим поне двайсет минути, в които да одумват нея вместо нас.

  1. Играем с децата

Още с влизането се заиграваме с децата, говорим си предимно с тях и се стремим да прекараме празника само в тяхната компания. Те няма да забележат дали сме качили пет килограма, дали сме се облекли неподходящо 3а такъв религиозен празник или дали имаме сенки от недоспиване, стига да сме готови да лазим по пода, да сглобяваме релси 3а влакче или да играем с кукли.

  1. Изненадваме половинката

Голямото очакване на големия празник често създава твърде пресилени надежди у нас. И лесно се разочароваме, изнервяме, а това води до раздразнение към най-близкия човек. Нека тази година обаче изненадаме него и самите себе си, като направим нещо неочаквано, нещо романтично. Защо не малък пикник в парка, посещение на му зей или фоторазходка в зоопарка – нещо като градско сафари? Вариант е също да си взе­мем нещо ново за дома – някоя мебел, цве­те или направо домашен любимец! Но да го направим заедно с човека до нас. Това ще ни разведри, ще имаме тема 3а разговор, различна от битовите неща, които силно ни дразнят при продължителни почивки.

  1. Да заминем далеч

Само при мисълта 3а трапези, семейни събирания и отегчителни часове на маса, ни се повдига. Винаги ходим насила и винаги се сдърпваме с някого. Затова просто можем да избягаме, като оти­дем на екскурзия.

А ако искаме да сме сигурни, че няма ня­кое „спешно“ телефонно обаждане да ни върне обратно, отиваме някъде, където „няма обхват“.

  1. Мислим позитивно

Добре е да осъзнаем, че Великден не е просто ден, в който се яде много и се чупят доста яйца. Нека се замислим над духовното значе­ние на празника, над Възкресението и върху надеждата за по-добро бъдеще. Така ще въз­родим доброто в себе си и ще си обещаем да не се караме с никого, да се отнасяме топло с всички. Когато в сърцето си се чувстваме щастливи, тогава нищо не може да ни ядоса.
Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар