Нека не бъркаме нуждите на тялото с лакомията

Евгения Атанасова, тв водеща и главен продуцент във „Външна телевизионна продукция“ в БНТ1.

Изследвания на учени от Йелския университет доказват, че вегетари­анците са 2 пъти по-издръжливи на физическо и психическо натоварване отколкото хората, които се хранят с месо.

„Месото не е предпочитана храна от мен, така съм отгледана у дома. Родителите ми бяха вегетарианци в ранното ми детство, сега отново са, а леля ми е идеологът на лечебното хранене в България – Лидия Ковачева. Храненето е въпрос на личен избор и човек не бива да е фанатик, а да слуша и разбира правилно нуждите на тялото си и да може да ги разграничи от лакомията. Храня се предимно с вегетарианска храна, месото е из­ключение в менюто ми – по Коледа и по Великден, и само когато съм убедена в неговото качество. Мъжът ми е вегетарианец, а детето оставяме само да направи избора си. Тя има отношение към храната и готвенето, макар че е на пет години и половина. И тя като нас предпочита расти­телна и вегетарианска храна. Рядко пожелава да й сготвя ястие с месо.“

Месото ни прави агресивни

  • Според мъдреци и философи на Изтока и Запада храната от животински произход е причина за агресията, жесто­костта и грубостта на хората.
  • Още преди десетилетия учените са установили връзка между консумацията на месо и сърдечно-съдовите заболя­вания, рака на дебелото и правото черво, рака на матката и млечната жлеза.
  • Според различни теории месото не е добра храна за нас, защото вибрациите му са по-ниски, отколкото нашите. Същата философия твърди, че на Земята й предстои пре­минаване в по-високо измерение. И ние като електромаг­нитни създания трябва да повишаваме своите вибрации с позитивни мисли, молитви, медитация и, разбира се, чиста храна, за да издържим на промените във Вселената.

Малко известно за вегетарианството

Предимството на вегетарианците е, че правят по-хубав секс?!

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар