Влез лесно и бързо във фитнес форма в домашни условия

За да изглеждаш и да се чувстваш супер, когато дойде моментът с разсьбличането по бански, хуба­во е вече да започнеш с трениров­ките. Нямаш време да ходиш до залата? Спокойно, тук сме събра­ли специално за теб упражне­ния, извайващи фигурата и топя­щи мазнинките. Можеш да ги правиш у дома, пестейки време. Плюс скромен запас от спортен инвентар, инвестицията в кой­то е дълговечна и ще ти се изпла­ти с лихвите. От теб се иска единствено да проявиш сила на волята и да тренираш поне три пъти в седмицата по 45 мину­ти. А, да, и да си откриеш CD с любими песни, които ще те нака­рат да се раздвижиш.

  • ВЪЖЕ

Най-добрият способ да приведеш всички мускули на тялото си в тонус е да скачаш една минута на един крак, после още една – на другия, в началото с високо повдигнати колене, после – като се стараеш с петата да докоснеш задните си части. Когато се умориш, просто скачай с двата крака заедно или ги редувай. За да гориш максимално количество калории, сменяй темпото.

Горят се до 600 kaл./ч.

  • Фитнес топка

Помага да придобиеш перфектна коремна преса, защото нестабил­ната й повърхност те кара, дока­то правиш коремни преси, да стегнеш цялот тяло. Същото Важи и ако легнеш по корем отгоре й и започнеш да вдигаш краката наго­ре, сгъвайки ги в коленете – така стягаш и ръцете, опитвайки се да запазиш баланс. За повече упражне­ния е топката пусни в търсачката „фитбол тренировки“.

Горят се до 340 kaл./ч.

  • ЙОГА ШАЛТЕ

Колкото по-релефно е, толкова по-малко ще се пързалят дланите, стъпалата и торсът ти, което означава, че мускулите ти ще работят по-добре, независимо какво е упражнението, което правиш.

  • ИЗКАЧВАНЕ НА СТЪЛБИ

ЗАБРАВИ ЗА АСАНСЬОРА. “ ПРОСТО ИЗКАЧВАЙ И СЛИЗАЙ ПО СТЪЛБИТЕ НЯКОЛКО ПЪТИ НА ДЕН, КАТО СЕ СТРЕМИШ ДА УВЕЛИЧАВАШ ТЕМПОТО И ДА НЕ ПРАВИШ ПОЧИВКИ, ОСОБЕНО ПРИ КАЧВАНЕТО. ТОВА Е ПРЕКРАСНО ФИТНЕС УПРАЖНЕНИЕ ЗА БЕДРАТА И ЗАДНИТЕ ЧАСТИ.

Горят се до 700 kaл./ч. при качване.

  • ПИЛАТЕС РИНГ

Прекрасен уред за извайва не на крака и особено на вътрешната повърхност на бедрата, която ще се стегне и ще изглежда по коренно различен начин.

Горят се до 250 kaл./ч.

  • ТЕЖЕСТИ

ЗНАЕШ, ЧЕ КАТО ПРИБАВИШ ОЩЕ МАЛКО НАТОВАР­ВАНЕ ВЪРХУ РЪЦЕ­ТЕ И/ИЛИ КРАКА­ТА, ЕФЕКТИВНОСТТА НА ВСЯКО УПРАЖ­НЕНИЕ СЕ ПОВИ­ШАВА В ПЪТИ, БЕЗ ДА ИМА НУЖДА ДА ПРАВИШ ДОПЪЛНИ­ТЕЛНИ ДВИЖЕНИЯ. ЗАПОЧНИ С МАЛКИ ТЕЖЕСТИ И РАЗЧИ­ТАЙ НА ПОВТОРЕ­НИЯ. ПРИ ИЗПЪЛ­НЕНИЕТО НА КЛЕ­КОВЕ И НАПАДИ С ТЕЖЕСТИТЕ НАТО­ВАРВАШ ДОПЪЛНИ­ТЕЛНО МУСКУЛИТЕ НА БЕДРАТА И ПРАС­ЦИТЕ. ЗА ДОПЪЛ­НИТЕЛНО НАТО­ВАРВАНЕ НА РЪЦЕ­ТЕ И ГОРНАТА ЧАСТ НА ТЯЛОТО СЛОЖИ ТЕЖЕСТИТЕ ВЪРХУ РЪЦЕТЕ, ДОКАТО СИ НА КРОСТРЕНАЖОРА НАПРИМЕР.

Горят се до 210 kaл./ч.

  • Гирички

Те помагат за офор­мянето на муску­лите на ръцете и на раменния пояс. Изпълнявай с тях стандартните серии упраж­нения за горната част на тялото.

1) Заставаш с крака, разтворени на ширината на раменете, ръцете ти са разтворени на нивото на раме­нете, успоредни на пода, и се сгъ­ват в лактите, докато гиричките не докоснат раменете, после се разгъват отново. Може да ком­бинираш с клякане.

2) От съща­та начална позиция правиш стра­нично навеждане в двете посоки.

3) Поставяш ръцете пред гърди­те и последователно ги изпъваш напред и нагоре, като всеки път ги прибираш обратно до пред гърди­те. 4) Заставаш с ръце до тялото и ги вдигаш встрани до нивото на раменете, след което ги връщаш обратно.

5) Изпъваш ръцете наго­ре и ги хващаш една за друга така, че гиричките да са сигурно хванати. Сгъваш ги в лактите, като гирички­те минават зад главата, след което връщаш обратно, изпъвайки ръцете максимално.

6) Правиш серия удари напред, а после и встрани, усуквайки горната част на тялото.

Горят се до 400 kaл./ч.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар