Правете редовно тези две много лесни упражнения за начинаещи от йога

Начинаещите обикновено започват със серия от пози, които могат да се повтарят.

Известен пример е серията от 12 движения, позната като “Поздрав към слънцето”, в която последните пози представляват първите 5 в обратен ред, така че се завършва с началото.

От такива относително прости упражнения практикуващите могат да напредват към по-сложни пози. Чук са показани две упражнения. Едното комбинира прегъване напред от седнало положение и позата, в която главата опира коляното. Другото е извиване на гръбнака от средата на тялото.

Поза дандасана

Поза дандасана

УПРАЖНЕНИЕ 1 – Това е извиване напред в седнало положение – дандасана, придвижване към позата на главата, долепена до коляното – джану сирсасана.

1 -Започнете, като заемете позата дандасана – краката право напред, ръцете до хълбоците, гърбът – изправен.

2 -Свийте едното коляно, така че стъпалото на свития крак да докосва вътрешната част на изправения в удобна поза.

3 -Протегнете двете ръце над главата в тази поза. Това е началото на джану сирсасана.

Поза джану сирсасана

Поза джану сирсасана

4 -Наведете торса напред колкото може повече. Повторете упражнението с другия крак. Целта е да допрете главата си до краката. Възможно е да се наложи да свиете коленете, но целта ви е да ги държите изправени.

УПРАЖНЕНИЕ 2 – Това е упражнение за извиване на гръбнака и за засилване на неговата подвижност. Нарича се арда мадсиендрасана – полуизвит гръбнак. Това е прогресивна последователност – можете да спрете на всеки етап и да практикувате дотогава, докато се чувствате комфортно.

1 -Дръжте единия крак колкото се може по-изправен на пода и поставете другия крак над него, като стъпалото ви трябва да е стъпило на пода. Дръжте гръбнака изправен. Повторете и с другия крак.

yoga-upr2

Поза арда мадсиендрасана

2 -Свийте преди изправения крак под вас и не мърдайте другия крак. Дръжте гръбнака изправен. Повторете с другия крак.

3 -Използвайте ръката си зад вас, за да балансирате, преди да се извърнете. Някои хора трябва упорито да се упражняват, за да достигнат до този етап.

4 -Извийте торса от хълбоците нагоре – гръбнак, стомах, рамене, глава, използвайки ръцете, за да балансирате. Обърнете процеса, за да работите върху другата половина на тялото.

Най-добрите упражнения са йога!

Йога път към хармонията

Как да използваме целебните сили на чувствата си

 


vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар