Твоето най-добро тяло – само за три месеца! – ТИП 3

TИ СИ ТИП…3

Твоят 3 месечен план за супер форма

6 седмици след като започнеш да ходиш на фитнес, „зациклят“ телесно и това е мястото, в което повечето хора се отказ­ват. Ако си имаш строг план за трениране обаче, ще можеш да проследиш прогреса си и да направиш така, че да избегнеш застоя.

1. Вкарай тялото си в шок. Тренирай повече, по-усилено или смени типа тренировка, за да принудиш тялото си да продължи да се променя.

2. Сподели енергията. За да не се откажеш, ходи да тренираш с приятелка. Или се регистрирай във фитнес форуми, където е пълно с надъхани за спорт хора.

3. Научи се да обичаш тренировките. Не се фокусирай върху мъката в залата, а върху кефа и без­тегловността после.

МАРТ
Комбинирай бързо ходене и джогинг половин час два пъти седмично (тичай по 2 минути на всеки 10 бързо ходене, докато направиш 30 минути общо) и прибави едно стягащо упражнение като планка по-долу) и три силови упражнения (като статичните клекове по-долу).

АПРИЛ
Сменай упражненията (мини от тичане към гребане например и от скокове към клекове), като си поставиш за цел повече километри и увеличаваш тежестите при силовите упражнения.

МАЙ
Отново разтърси тренировъчния си, като добавиш трета сесия упражнения седмично.

 

Твоя милост се фанатизира на тема диети и фитнес… след което ти идва до гуша.

Старото ти първо се хвърляше да гладува и тренира като за последно, а после му писваше.

Новото ти намира най-добрия баланс между хранене и движение, така че отслабва естествено и трайно!

 

Контрирай всяко брилянтно оправдание

„Нямам време да готвя.“ Намери 3 здравослов­ни, лесни закуски, обеди и вечери, които можеш да купиш от близък супер или да си поръчаш за вкъщи.

„Нямам време да тренирам.“ Раздели всяка тренировка на две и ги разхвърляй в два поредни дни или се запиши на курс по нещо, за да знаеш, че всеки път ти отива точно по един час, не повече.

„Не мога да пия само по една чаша вино.“ Тогава пий само в петък или събота вечер.

„Не мога да откажа шоколада.“ Яж протеини и сложни въглехидрати на обяд, за да не ти пристърже към 3 следобед.

 

Опитай това: Миксирай

Статичен клек с изнесен крак
Разкрачи крака на нивото на раменете и приклекни така, все едно седиш на стол. Прехвърли тежестта върху петите. Повдигни дясното стъпало, докосни с пръстите му левия крак и после изпъни крака вдясно, после го свали на пода. Прави повторения минута-две и смени крака.

Планк
Мини на четири крака, облегни се на лакти и изпъни краката, свивайки пръстите в контрашпиц. Стегни торса, без да правиш чупки в кръста, и задръж минута.

 

 

 

 

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар