Твоето най-добро тяло – само за три месеца! – ТИП…2

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

ТИ СИ ТИП…2

Твоят З-месечен план за супер форма

Най-подходяща за теб е про­грамата, акцентираща върху гъвкавост и подвижност, коя­то бавно заздравява мускули­те ти, подготвяйки ги за по-интензивно бъдещо натовар­ване. Прави следните упражнения 2 или 3 пъти седмично.

МАРТ
Започни с 20-минутно бързо ходене, към което постепенно включи и миниджогинг интер­вали. Или опитай същите бър­зо/бавно интервали при плува­не или скачане на въже. При­бави и 3 или 4 упражнения за гъвкавост, като махове с кра­ка (вдясно долу).

АПРИЛ
Мини пробно на 20 – 30 мину­ти джогинг/въртене на педа­ли без наклон. Не изоставяй упражненията за подвижност, като полуклека (вдясно горе), но прибави към тях и 2 или 3 силови за тонус.

МАЙ
Време е за 30 минути джогинг на нисък наклон. След което продължи с упражнения за гъв­кавост като клекове с пръсти на краката, сочещи навън, и трицепс падове.

Би се подложила и на най-драконовата диета на света… само и само да не ти се налага да спортуваш.
Старото ти изсмукваше цялата си енергия с диети.
Новото ти яде, за да има тонус, и най-сетне е открило форма на спорт, коя­то му е по душа.

Опитай това: Трениране с лекота

Полуклек
Застани с протегнати напред ръце за баланс. Набеди се, докато бедрата ти станат успоредни на пода, с изправен гръб. Изправи се и повтори 16 пъти в бавен, спокоен ритъм.

Махове с крака
Застани с дясно рамо към стената, облегни се на нея и прехвърли тежестта върху левия крак. Замахни максимално напред-назад с десния крак 10 -12 пъти и после смени краката. След това се наведи напред и се облегни с две ръце на стената. Замахни с десния крак наляво, в контрашпиц, после го вдигни максимално вдясно. Направи 10 -12 повторения.

Как да зарежеш (глупавите) диети

Теглото ни е реално резултат 70% от начина ни на хранене и 30% от начина ни трениране, твърди диетологът Йън Марбър. Но според него гладуването не работи, защото тялото ни влиза в режим на изтощение и спира да сваля мазнини. Ето с какво трябва да го замес­тиш:

• Яж по-малко и по-често – в 3 основни хранения и 2 междинни.
• Комбинирай протеини и сложни въглехидрати всеки път.
• Забрави за порциите – започни този режим и тялото ти автоматично ще открие сво­ите количества, защото ги няма неконтролируемите пристъпи на глад. Освен това клет­ките ти ще получават достатъчно енергия и няма да минават в режим „дръж мазни­ните“.

Ето какво ядат здравите хора

Закуска – Сварени яйца и пълнозърнест тост или овесена каша с някол­ко бадема.
Снак – Пълнозърнесто блокче или ябълка и малко сурово кашу.
Обяд – Сандвич с риба тон и зеленчуци или печен картоф с пушена сьом­га и маруля.
Снак – Стикчета моркови, краставици и други любими твои зеленчуци, потопени в хумус или с авокадо.
Вечеря – Месо или риба на скара.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар