Повдигнете своята жизненост през пролетта

  • За да влезете в добра форма са ви достатъчни няколко лесни и бързи начина, от последния брой на сп. „Журнал за жената”:

Дрьжте гърба изправен

Когато сте прегърбени не подозира­те, че се уморявате и затруднявате мозъчната дейност. Винаги сядайте с изправен гръбнак в правилна стой­ка. Достатъчна е десетминутната разходка с бързи крачки и да имате правилно положение на тялото, за да активирате организма и паметта.

Яжте соя

Тя е богата на протеини, Омега-3 мастни киселини, на витамини и фибри, на фитоестрогени, които укрепват имунната система и кос­тите. Соята понижава холестерола и подобрява подхранването на мозъка. Една от най-здравословните закуски су­трин, в периода на пролетната умора, е кисело мляко и соя.

Дърпайте ухото

Това е експресен начин да повдигнете тонуса и да подсилите вниманието си. Една едноминутна акупресура стиму­лира целия организъм. Щипнете среда­та на ушната мида и меката част на ухото, за да се почувствате освежени.

Овкусявайте с пипер

Червеният пипер възбужда апетита и затопля тялото. Съдържа калиеви и магнезиеви соли и капсицин, който му придава характерния вкус. Пиперът сладък или лют, засилва метаболитните процеси и осигурява допъл­нителна топлина в организма. Така подобрява циркулацията на кръвта и улеснява достиганото й до всички зони в тялото.

Използвайте ароматерапия

Сложете няколко капки от мента, от розово или лавандулово масло върху парче плат и дишайте дълбоко. Силно тонизиращи са и натуралните масла от жасмин и босилек, както и цитрусо­вите ухания, които силно освежават тялото. Нашият нос е свързан директ­но с мозъчната зона, която отговаря за чувствата. Това е причината мириз­мите веднага да се отразяват върху нашите емоции.

Мечтайте

Представете си, че сте на лазурен бряг, окъпани в светлина, изпълнени от щас­тие и сили. Тази фантазия веднага ще провокира отделянето на допълнител­на живителна енергия от организма. Освободете се и се усмихнете, когато във въображението си се разхождате в райска градина, тичате по златния морски пясък или пътешествате из живописна местност. Визуализирайте нещо красиво и интересно, за да усети­те как тялото ви се изпълва с енергия и свежест, а душата – с оптимизъм.

Още съвети за преборване на пролетната умора:

Бързо влезте в пролетен тонус!

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар