Упражнения, които не вършат работа

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Ако тренирате, тогава вие вероятно си губите времето и енергията да правите специални упражнения, които не са особено ефективни. Защо? Има толкова много информация… и голяма част от нея не е толкова точна, както бихте искали да вярвате.

Освен това, вие вероятно сте толкова загрижени да постигнете вашите фитнес цели, че сте готови да направят почти всичко.

Но преди загубите друга минута, лев или енергия знайте, че най-добрият начин да достигнете целта си е по старомодния начин: кардио, съпротивление, диета, повторете.

Така че, от какви упражнения НЕ се нуждаете за да постигнете резултати?

1. Не правете милион коремни преси

Можете да правите коремни преси до безкрай и все още да имате коремче подаващо се над дънките. Защо? Правенето на стотици коремни преси всъщност само изразходва кислорода от мускулите ви, задушавайки ги вместо да ги укрепва. Вместо това направете 3 серии по 15, 10-секундни коремни преси, движейки се като плавно или просто задръжте в поза „Планк” за 1 минута всеки ден. Но дори и това няма да ви гарантира плочките. Вие трябва първо да изгорите мазнини, което седят на повърхността. Как? Кардио и диета. Това не означава, че коремните преси са безсмислени. Колкото повече мускули имате, толкова повече калории изгаряте естествено, дори и по време на почивка.

2. Не се разтягайте преди да сте загрели

Представете си карамелена пръчка. Ако се опитате да я огънете на половина, без първо леко да я затоплите, тя ще се ще счупи. Това може да бъде вашия мускул. Ето защо никога не трябва да разтягате мускулите си без да разгреете – никога! Нещо повече от това, че рискувате да скъсате мускулно влакно, но разтягането преди тренировка също така прави вашите мускули да произвеждат по-малко съпротивление. С други думи, вие ще получавате по-малко от тренировката, заради вашата разгрявка преди това. Така че това, което трябва да направите, преди тренировка? Загряване! Преди да тичате, да скачат или някаква друга тренировка, първо трябва да раздвижите вашата кръв тече в продължение на няколко минути с маршируване на място или ходене пеша.

3. Не носете тежести в ръцете докато ходите

Значи си мислите, че ритмично помпане на ръцете напред и назад, докато ходите или тичате спомага за създаването на инерция, която кара да се движи напред още по-бързо, като едновременно с това тонизирате корема и ръцете (повишавате изгарянето на калориите)? Помислете отново. Тежести в действителност забавят инерцията, намаляват скоростта и следователно сърдечно дейност и изгорените калории. Вие също така се излагате на риск от нараняване благодарение на повтарящите се движение и напрежение върху лактите.4.
Не се подпирайте или лягайте на кардио машината

Вие сте уморени и просто искате да преминете през последните няколко минути на вашия неблагодарен велоергометър, бягаща пътечка или кростренажор, така че поставяте лактите или ръцете си на кормилото и позволявате на горната част на тялото си да се отпусне. Докато така може да облекчаване краката си или да тежестта си, така могли да пренасочите напрежението към гръбначния си стълб, раменете и лактите си, създавайки си дългосрочен дискомфорт или дори нараняване.  Вместо това, стойте изправени и си представете, как премествате теглото си в различна област на долната част на тялото. Например, ако вашето крака са уморени, опитайте се да пренасочите фокуса си към дупето. Работете за повдигане и оформяне на тези бузки. Спрете да мамите!

5. Не се опитвайте да намалите само една област

Такива упражнение не съществуват. Вие просто не може да изгори мазнините само от определена област на тялото. Изгарянето на мазнините става равномерно от цялото тяло благодарение на комбинация от кардио, диета и консумация на по-малко калории, отколкото изгаряте. Можете, обаче, да наблегнете на дадена област. С други думи, можете да се усъвършенствате конкретна мускулна група и ще видите, разликата, която се получава, дори ако мускулите се крият под слой мазнини.

Да повторим, няма никакви магически заклинания, когато става въпрос за упражнения. Така че е време да се хванете в ръце, да се изправите и да раздвижите тялото си … точно сега, ако искате да получите напредък.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар