Как да ви порасне косата по-бързо

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Има много продукти, който обещават да подсилят и да увеличат дължината на косата ви, но вие знаете, че всичко е само реклама. Можете да погледнете косата си и да я сравни с косата на модела. Въпреки, че тези безброй реклами, демонстрирани по телевизията не могат да направят чудеса с косата ви и по-бързия й растеж, вие определено можете да пробвам някои природни съвети, които ви гарантират по-бърз растеж на косата. Най-малкото няма да бъдете разочаровани след покупката на рекламирания продукт само за да осъзнаете, че е само загуба на пари. Ето няколко ефективни съвета, за да расте косата ви по-бързо и естествено. Направете своя избор.

Решете си косата

Трябва да сте чували от баба си, че трябва да решите косата си 100 пъти всеки ден. Въпреки, че това изглежда напълно безполезно, трябва да го повярвате, ресането на косата я прави блестяща и управляема. Отделно от това, то е чудесен начин за масаж на косата и фоликулите. Използвайте мека четка за най-добри резултати. Можете да стимулират космените фоликули, като масажирате скалпа си по време на измиването и изплакването на косата. Правейки това ще отпуснете ума и тялото, като по този начин подпомагате по-бързия растеж на косата.

Избягвайте стилизиращи продукти

Ако не полагате правилни грижи за косата си, забравете за бързия растеж –  косата ви няма да расте изобщо. Сушенето, машата за къдрене или изправяне, боядисването на косата може да доведе до прекомерно увреждане на косъма. Освен това редовното прилагане на продукти за коса влошава състоянието. Ако не можете да спрете да оформяте на косата си, най-малкото което може да направите е й дадете почивка два пъти всяка седмица и да видите колко благодарна ще бъде косата ви.

Не прекалявайте с измиването

Ако за вас е обичайно измиването на косата всеки ден значи е крайно време да дадете на косата си така необходимата почивка. Прекаленото къпане на косата с шампоан допринася за по-нататъшното увреждане. Не само, че косата ви ще стане суха, тя също започва да се къса и пада. Сухата и слаба коса не расте бързо.

Хидратирайте тялото си

Точно както цялото ви тяло изисква вода, така и косата ви за да функционира правилно има нужда от вода. Поддържайте косата си хидратирана чрез пиене на много вода всеки ден. Водата прочиства токсините и помага на косата да расте по-бързо, освен това ви дава ярка, здрава и чиста кожа. Опитайте и ще видите колко здрава и силна ще се чувства косата ви.

Здравословна диета

Консумирането на балансиран хранителен режим не е само добре за силно тяло, но също така и за здрава коса. Изтощената и суха коса е резултат от неправилно хранене. В резултат, косата губи блясъка си и забавя процеса на растеж. Точно за това направете си балансираната диета, състояща се от протеини, въглехидрати, витамини и зелени зеленчуци. Кажете сбогом на захарта и мазнините за да получите красива и здрава коса.

Подстригвайте се редовно

Отървете се от цъфтежите и увредена коса с редовно подстригване на косата. Това се е доказвало като един от най-добрите начини за насърчаване на растежа на косата по естествен начин. Вместо да сменяте тотално прическата си всеки път когато ходите на фризьор просто подрязвайте и оформяйте краищата. Олекотяването на цъфтежите и увредена коса ще предизвика косата да расте по-бързо.

Опитайте тези естествени съвети, за да расте косата ви и да бъдете доволни от бързите резултати, които постигате. Подхранвайте тялото и косата си и се пригответе да радвате на по-здрава, по-плътна, по-дълга и по-силна коса.

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар