Съхранете младостта по-дълго!

Стъпките, които трябва да предприемете, за да забавите състаряването на кожата, са много и се правят отрано. Малките бръчици и двойната брадичка са първите симптоми, които издават възрастта на една жена. Как да не допускаме да се появяват върху нашата кожа, съветва в последния си брой сп. „Журнал за жената”.

За да имате изопнато лице

Около очите се появяват бръчици още към 30-годишна възраст и причи­ните са много – ген, форма на лицето, много тънка кожа, недостатъчно под­държане… Но всеки може да следва няколко правила, за да съхрани младостта по-дълго.

Избягвайте вредните навици и жестове

Не е достатъчна пра­вилната грижа за зоната около очите – почистване, подхранване и хидрати­ране. Ако имате навика да опирате ръка на бузата или да спите на нея, това неминуемо след няколко десетилетия се отразява.Тя губи еластичността си и се отпуска.

Към нежеланите же­стове трябва да добавим и вредните навици като пу­шене и пиене, които също оставят своите отпечатъци върху кожата ни. Четири пъти по-бързо остарява кожата на пушачите и на тези… които се подлагат на диети. Ако смъквате и после качвате килограми, това веднага ви състарява с няколко години. Излага­нето на слънце и солариум е бич за кожата. Колкото по-малко се подлагате на ултравиолетови лъчи, тол­кова по-дълго ще изглеж­дате млади и красиви.

Ежедневна профилактика

Независимо дали полз­вате грим или не, трябва да почиствате лицето си с лосион и тоник. По този начин отпушвате порите, позволявате на кожатa да диша и я овлажнявате постоянно.

Масажът на лицето не е каприз, а необходима гим­настика, която помага за производството на колаген. Мимическите бръчки не се появяват само защото сте се усмихвали много и защото имате активна мимика. Стресът, лошото хранене, атмосферните замърсители, слънцето и вятърът са по-големи агресори, от които трябва постоянно да се пазите.

На определен период от време посещавайте козметик, който да по­чисти основно лицето, да ви направи подхранваща маска, пилинг и масаж. При избора на крем търсе­те мнението на специалист, а не на приятелки. След определена възраст про­дуктите, които ползвате, задължително трябва да съдържат ретинол, пептиди, витамин С и Е, овлаж­няващи компоненти.

ПРОЛЕТНА МАСКА С МЕД И ЖЪЛТЪК

Предлагаме ви една полезна и бърза за направа хидратираща и подхранваща маска, която можете да забъркате в домашни условия: 1 супена лъжица кисело мляко, 1 жълтък, 1 супена лъжица мед. Смесете продуктите до получаване на хомогенна смес. Нанесете я и оставете да подейства 20 минути, след което я отстра­нете с памук, напоен с розова вода или тоник.

Ето още една идея как да си приготвим домашна маска за лице:

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар