Д-р Донка Байкова препоръчва агнешкото да се хапва студено

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ
  • Д-р Донка Байкова е доцент, замест­ник-председател на Българското дружество по хра­нене и диететика.

Поглъщането наведнъж на белтъчини, въглехидрати и маз­нини натоварва храносмилателната система и предизвиква дискомфорт, твърди известната диетоложка Донка Байкова.

За по-добра смилаемост и обмяна на веществата, трябва да консумираме не повече от два или три вида храни заедно, но не е необходимо да се храним разделно, твърди още тя. Не бива да прекаляваме с яйцата, и то не защото ще повишат нивото на холестерола ни. По последни данни в жълтъка се съдържат 200 милиграма холестерол, който се изхвърля още на ниво стомашно-чревен тракт. 4-5 е седмичната доза. Важно е и да са варени 13-15 минути, 3а да се унищожи салмонелената бактерия.

Според д-р Байкова козунак е най-добре да се яде сутрин с ня­какъв плод, чай или с кафе. Агнешкото да се консумира студе­но. Това позволява да се отстранят тлъстинките, които при него са в изобилие, съветва в последния брой на сп. „Всичко за жената” диетоложката.

Яжте повече, но качествена храна по празниците

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар