Свали розовите очила ВЕДНАГА!

Няма нищо лошо в това да гледаш положително на живота и да се стремиш твоята чаша да е винаги наполовина пълна. Напротив, все повече изследвания показват, че хората, които виждат живота в розови краски, наистина живеят по-щастливо и се чувстват по-доволни. Но…

P.S. Освен ако не става дума за нова, супер гореща тръпка

…Но като всичко останало, и в положител­ната нагласа е важно човек да не преми­нава здравословната среда и да не залита в крайности. Случвало ли ти се е да изпи­таш завист, докато приятелка ти разпра­вя за страхотната работа, която току- що е започнала? Нападала ли те е супер носталгия по отдавна приключила връзка? Съжалявала ли си за вече взети решения и искала ли си нещата да са различни? Ако си склонна да поставяш на пиедестал хора и ситуации, без да си даваш сметка за кусурите и недостатъците им, значи е време да свериш часовника с реалността и да си върнеш трезвия поглед върху нещата… Направи кратка справка дали не си развила нездравословно захарно късогледство и ако си, свали очилата и си върни нормалното 20/20 зрение

  • ТИ ЗАВИЖДАШ НА ПРИЯТЕЛКА ЗА СТРАХОТНАТА Й НОВА РАБОТА

Какво виждаш

Широката й усмивка и радостното вълнение, докато ти обяснява разпалено за новите проекти, които няма търпение да задвижи, и за новите колеги, които май са доста интересни и забавни. И ти разказва за служебни­те командировки по света и у нас. Явно е уцелила пре­красно място!…

Защо го виждаш

Когато някой от близкото ти обкръжение излъчва посланието „Обожавам работата си!“, ти изведнъж започваш да си мислиш, че това, че ти просто харес­ваш своята работа (или – да не дава господ! – прос­то я търпиш), хич не е достатъчно. И че това никак не е в реда на нещата. Без да си даваш сметка, че когато започваме на ново място или тестваме ново поприще, винаги в началото я има еуфорията от непознатото и нерутинното. Всяка промяна съдър­жа огромно количество тръпка, вълнение и покачен адреналин. А когато първоначалното замайване пре­мине, започваме да виждаме и не дотам благоприят­ните страни – тях винаги ги има, просто е въпрос на време да ги забележим. Така че нищо чудно няколко месеца по-късно разказът на приятелката ти за рабо­тата й далеч да не е така ентусиазиран.

Възстанови нормалното си зрение

Всъщност завистта – отново в разумни граници – е положително чувство. Защото ни ориентира в собствените ни желания. Всички ние винаги завижда ме за неща, които искаме за себе си, и никога за неща, към които сме абсолютно безразлични. Например, ако обожаващ да си седиш на бюрото по цял ден, а вечер да се прибиращ вкъщи и да потъващ в домашния уют, и дори когато отиваш на почивка, обичаш да посещаваш едно и също място, което си е „твоето“, няма как да пожелаеш динамичния живот на приятел­ката си, който е изпълнен с командировки и тя редов­но замръква по аерогарите, нощува в хотели и не знае какво ще й донесе утрешният ден. Вместо да завиж­даш на супер положителната й настройка, се опитай да разбереш с какво нейната ситуация би била полез­на на теб самата. Дали не ти е време да се огледаш за нови квалификационни курсове, които ще ти доне­сат тръпката на непознатото, или за динамично хоби, което да прогонва скуката от 8-часовото висене на бюро?

  • ТИ ОБМИСЛЯШ ДА ЗАМИ­НЕШ ЗАД ГРАНИЦА, КЪДЕТО ДА СИ УРЕДИШ ЖИВОТА

Какво виждаш

Място, където въобще не мислиш за сметки за ток, парно и пенсия, понеже парите растат по дървета­та, откъдето ги береш Всеки божи път, когато не те мързи. Място, където ходиш на работа докъм 5, само за да не умреш от скука, а после отиваш на плаж с гаджето си, което е сърфист. Найс, а?

Защо го виждаш

Защото, ако не сме достатъчно доволни от живо­та си, всички сме склонни да си мислим, че ако оти­дем някъде другаде (особено ако това е страна с по-висок стандарт), животът ни някак ще се наре­ди като с вълшебна пръчица от само себе си. Както добре са го формулирали англоговорещите, чуждото пасище винаги изглежда по-тучно, зелено, хранително и примамливо.

Възстанови нормалното си зрение

Ако наистина искаш да станеш по-щастлива, успеш­на и доволна, в случая е по-важно не да смениш гене­рално местоположението си, а начина, по който гле­даш на жизненото си местоположение понастоящем. Защото, ако не го направиш, дори и да отидеш на ново място, ти ще си като охлюв, който мъкне като къщичка на плещите си всичките си разочарования и горчиви мисли като „вечно се провалям“, „не ми върви“, „животът е ужасен“ и т.н. А това, което си мислим, рано или късно ни застига. На мнозина от нас се случва да изпадат в едни и същи кофти ситуации, но онова, което определя развитието ни след тях – и съответ­но успешното им преодоляване или затъването в без­изходица и депресия, е начинът, по който избираме да погледнем на тях и да реагираме. Да, разликата между успеха и провала е точно толкова малка. Ако наистина имаш чувството, че всичко е ужасно, гадно и неспра­ведливо, започни с едно упражнение, което е адски просто и полезно и ще ти покаже нагледно, че не си права. Направи списък на няколко неща, за които си благодарна – че си здрава, че имаш покрив над главата си, че имаш приятели, че си била адски щастлива, кога­то си изживяла еди-какво си… всъщност животът ти никак не е за изхвърляне, нали!

  • ТИ СИ МИСЛИШ, ЧЕ МАЙ НЕ БЕШЕ ДОБРА ИДЕЯ ДА СЕ РАЗДЕЛИТЕ С НЕГО

Какво виждаш

Бившият ти, който сега, от дистанцията на време­то, ти изглежда като кръстоска меЖду Райън Гослинг, Иън Сомърхолдър, Зак Ефрън u ДЖони Цеп. Как моЖа да си толкова глупава, че да го оставиш да си тръгне? Или още по-лошо, самата ти да го напуснеш?!

Защо го виждаш

Защото човешкият мозък и психика са устроени да действат в щадящ режим. Представяш ли си какво би било да помниш ясно и в подробности всяко разо­чарование и болка, които са те сполетели? Мнозина от нас биха се самоубили от депресия. Ето защо пси­хиката ни услужливо изтрива отрицателните епизоди след известен период и когато се обърнем назад, ние си спомняме главно доброто. Тоест, помним прекрас­ния секс с въпросното бивше гадже, а не помним какви скандали на тема „финанси“ си вдигахме например. Или страхотните романтични вечери, които ни спретваше, както и цветята, които ни пращаше по куриер в офиса, но не и моментите, в които се получаваха есемеси на телефона му по малките часове, или се обаж­даха „грешки“.

Възстанови нормалното си зрение

Тъй като не можеш да разчиташ на собствената си памет, помоли приятели да ти припомнят колко точно страдаше и как им плачеше по телефона, дока­то беше с този мъж, и какъв беше наистина mod, както и колко свински се държеше с теб. Ако смяташ, че те преувеличават нарочно разказите си и се стре­мят да го очернят (а когато си в носталгична фаза, ти със сигурност го смяташ), си дай сметка за нещо елементарно… Ти самата, по собствена воля и прецен­ка, в някакъв момент пожела да се разделите на база­та на сериозни основания. Не беше ли така? А сега, ако си необвързана, си направи профил в сайт за запоз­нанства – за да видиш, че разполагаш с огромен брой възможности, различни от бившия ти. А ако имаш връзка, си изброй няколко любими качества на насто­ящето ти гадже, които ще наклонят рязко и катего­рично везните в негова полза.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар