Разпали секс искрата!

 • Живееш партньора си и се опитваш да заздравиш връзката ви? Все още търсиш правилния човек? Свикнал си да си сама?

И в трите случая е твърде вероятно да се чудиш, къде е избягал сексуалният пламък, пише в последния си брой сп. „Блясък”.

Безспорно е, че всяка жена има нужда от пълноценен сексуа­лен живот, бил той с постоянен партньор или не. Сексуалната активност ти помага да гориш калории, поддържа вагиналните ти мускули във форма, прогонва депресията, стреса, болката и дори засилва имунитета. Редица специалисти споделят, че сексът е в главата. Добрата новина е, че има някои прости действия, с които можеш да се опиташ да възвърнеш поугасналия любо­вен пламък.

Къде изчезва всъщност любо­вения пламък.?

В повечето случаи, желанието за секс е нещо много повече от гъдела в слабините. То е слож­на комбинация от физически, емоционални и дори духовни усещания. Ето защо степента на твоето желание е различ­на дори в различните периоди на деня, а какво остава за периодите от живота ти. То е различно и при всяка отделна жена и е резултат от сложна­та съвкупност на физическа и емоционална кондиция. Разбира се, възрастта също има значение. Няма как да очакваш цял живот да си в онази форма, в която си била на двадесет години. За щастие, с годините се променят и възприятията ти спрямо сек­суалността. Много жени дори се чувстват все по-добре по отноше­ние на секса. Твърдят, че всяка възраст има своите предимства и своето очарование и това далечне са празни приказки. Колкото по-зряла става една жена, тол­кова по-добре знае какво иска в леглото и как да го получи от партньора си, а и как да му подари удоволствие, за да се на­слаждават взаимно и пълноценно на любовните ласки. Много млади момичета, използ­ващи хормонални контрацептиви, също могат да страдат от сла­бо либидо, което се явява като страничен ефект от някои меди­каменти.

Що се отнася до стереотипите за сексуалното удоволствие и въз­растта, специалистите считат, че с напредването на годините се стига до положение, при което в т.нар. средна, зряла възраст, же­ланията на мъжа и жената стигат до най-добър баланс, което прави секса едно още по-приятно и най-вече споделено преживяване.

А ако играеш соло?

Как стоят нещата, когато нямаш до себе си постоянен партньор? Ако не се отдадат на безразборни и краткотрайни връзки, повечето жени просто потискат желанията си и ги игнорират, но в много случаи това води до фрустрация от липсата на редовни интим­ни ласки. Всяка жена трябва да осъзнава, че е пълноценна и сексуалните й потребности са общо взето едни и същи, незави­симо от това дали е с партньор или сама. Истината обаче е, че каквото и да се говори, нищо не може да замени пълноценното и хармонично партньорство. Соло периодите могат да бъдат само г временни състояния.

Как да разпалиш огъня отново?

Ако наистина имаш желание – ще успееш, дори и да не се полу­чи от първия опит! Ето няколко съвета, които може да ти бъдат от полза:

  • Вагиналната сухота не бива да е повод за силни тревоги, но не може и да се правиш, че не я забелязваш. Ако пробле­мът се превръща в постоянен, недей да мъчиш тялото си да се лубрикира по естествен път, а му помогни със специалните продукти и гелове. Те бързо и лесно ще върнат радостта от секса. Използвай лубриканти както с партньора си, така и в моментите, когато почувстваш нужда да си доставяш удоволст­вие сама.
  • Отделяй време за удоволствия. Когато с партньора ти искате да правите секс, осигурете си необходимия комфорт. Наоколо не трябва да има деца, домаш­ни любимци и други фактори, които да смущават удоволстви­ето ви. Много е важно и да не сте притеснени с времето. Тези неща звучат просто, но рядко се получава така, че всички условия да са налице. В тази връзка е интересно да се спо­мене за феномена „ваканционен секс“ – в огромна част от случа­ите партньорите се забавляват с интимни ласки много по-често, когато са сами на почивка. Има и друго – с напредването на възрастта вашето „идеално вре­ме“ за секс ще се промени и не винаги ще е късно през нощта. Разбира се, най-добре би било да правите секс с партньора ти винаги, когато го пожелаете взаимно, но за съжаление реал­ността не винаги е такава, че да ви го позволи.
  • Съобразявайте позите и секса така, че да са максимално удобни както за теб, така и за партньора ти. При проблеми с кръста или артритни болки например, не всички любовни пози ще са приятни и за два­мата. Как да действаш? Просто избери правилните позиции, оборудвай спалнята с повече възглавници, сложи тубичка лубрикант някъде наблизо и се наслаждавай на ласките на партньора си.
  • Опитвай нови неща! Секс шоповете са пълни с интересни играчки, а предразсъдъците отдавна трябва да са останали в миналото. Ако чувстваш, че сексът с партньора ти е станал скучен, просто е задължително да се отбиеш през някой ма­газин. Всъщност, кой е казал, че винаги трябва да използваш играчките само когато сте за­едно с твоя човек? Можеш да опиташ и сама!
  • Посетете заедно доктор, ако двамата с партньора ти се съм­нявате, че липсата на желание е предизвикана от медицински проблем. Имай предвид, че ня­кои медикаменти също могат да са причина за пониженото либидо; други пък – напротив, помагат му да се повиши. Това обаче е работа на специ­алиста – никога недей да си самопредписваш медикаменти. Чувстваш ли, че проблемът ви е по-скоро емоционален – няма нищо срамно в няколко посе­щения при семеен терапевт.
  • Движи се колкото се може повече! Физическата активност стимулира сексуалното жела­ние, този факт е известен от­давна. Най-добре е да извърш­ваш физическите упражнения (фитнес, джогинг, плуване) заедно с партньора си. Така ще се настроите още по-добре един към друг, преди да започ­нете любовната игра. Ако пък в момента си сама, препоръч­ваме ти курс по танци. Това е идеалният начин да бъдеш докосвана от мъжки ръце, без задължително след това да се стига до секс.
  • Харесвай се такава, каквато си. Недей да се вглеждаш прекалено много във всяка нова бръчица или друга промяна, настъпила по естествен начин с възрастта. Помни, че винаги можеш да бъдеш секси и желана!

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар