Защо жените харесват по-възрастни мъже?

Забелязала ли си, че подсъзнателно симпатиите ти винаги са били насочени към по-възрастни от теб мъже? Разбери защо се получава така! Замисляла ли си се на какво се дължи това, че си падаш по по-големи от теб мъже? Две са основните причини, които те подтикват към този избор – еволюционна и психологиче­ска, смятат специалисти, пише в последния си брой сп. „Блясък”.

Предимството на зрелия мъж

От еволюционна гледна точка, би трябвало жената да предпочита по-млади и силни мъже. Но днес младостта не е най-важното нещо. В крайна сметка жената е програмирана така, че да мисли не само за себе си, но и за бъдещето на децата си. Според нежния пол, зрелите мъже са по-стабилни и предсказуеми. Ако един мъж има добра кариера и стабилни доходи, едва ли ще дойде ден, в кой­то ще се пропие например и ще изгуби всичко. Дамите предпочитат да бъдат закри­ляни и поради тези причини търсят мъж, който да им вдъхва сигурност. Трябва да се съгласиш, че ако ти си на 30 години, едва ли някой младеж на 20 би могъл да те кара да се чувстваш спокойна за бъдещето си… Колкото и да е сладък на тези години, на него тепърва му предстои да си търси работа, като най-вероятно първите месеци ще бъде само стажант. Друго си е обаче да знаеш, че поло­винката ти вече си е стъ­пил на краката, напреднал е в професионалното си развитие и ще те кара да се чувстваш спокойна във всяко отношение.

Представата за идеалния

Втората версия на пси­холозите се отнася до психологията на жената. Дори Фройд е казал, че дамите подсъзнателно търсят в мъжа до себе си своя баща. Без да искат, те вярват, че това е иде­алът, защото са свикнали да приемат бащиния модел на поведение като най-правилен. От друга страна, тези, които са израснали без родител, на по-късен етап от живота си се опитват да компенсират неговото отсъствие, като се обвър­жат с по-възрастен мъж. В този смисъл те отново виждат в половинката си човек, който ще ги закри­ля и ще им даде сигур­ността и силното мъжко присъствие, които са им е липсвали в детството.

Изключенията

Разбира се, винаги има изключения и в този случай те се наблюдават при жените, които си падат по авантюрис­тичните преживявания, рядко се замислят за бъдещето и живеят ден за ден. Този тип дами често се впускат във връзки с по-млади от тях мъже, но почти никога не се чувстват удовлетворени от тези отношения и те приключват бързо. Това са жени, които търсят само и единствено забавление от мъжете.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар