20 минути за стройно и стегнато тяло през зимата

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

По-малко мазнина и повече мускули без нечовешки усилия? Да, възможно е! Дос­татъчно е да правите редовно някол­ко упражнения с ластик – обикновен и забавен уред, който прави работата на мускулите по-интензивна..

8 минути за бедрата

• Застанете в изпра­вен стоеж, разтворе­те краката на шири­ната на раменете и ги сгънете леко в колене­те, като избутате ханша назад. Коленете не бива да отиват по- напред от пръстите на краката ви, а те­жестта на тялото пада върху петите. Застъпете ластика със средната част на ходилата, преметне­те го през раменете отзад-напред и го опъ­нете с ръце. Клекнете с издишване и се изпра­вете с вдишване. Пра­вете това упражнение в продължение на 30 секунди, после си почи­нете още 30 секунди и повторете цикъла 3 пъти.

• Застанете в изправен стоеж, сложете ръце на ханша. Ластикът трябва да е опънат между двете подбедрици. Правете малки хоризонтални движения с единия и после с другия крак. Стойте добре изправена, тежестта трябва да пада из­цяло върху стъпилия на пода крак. Работете 30 секунди с единия крак и 30 секунди с другия. Пов­торете упражнението 3 пъти.

9 минути за ханша

• Легнете по гръб, положете ръцете по дължината на тялото и хванете ластика с тях. Преметнете го през сгънатите колене. Поставете левия крак върху десния, като опрете левия глезен на външната стра­на на дясното коляно. Започнете да вдигате ханша нагоре, стягайки седалищните мускули. При сваляне­то надолу не докосвайте пода. Направете 3 серии от 30 секунди с единия крак и 30 секунди с другия.

• Застанете на четири крака, опрени с лакти и колене на пода. Ластикът е поставен върху глезена на единия крак и е закачен за свода на другия, който е вдигнат. С него правете движения право нагоре към тавана и обратно към гърдите. Нагоре вдишвайте, на­долу издишвайте. Гърбът е прав през цялото време, а коремните мускули стегнати. Работете 30 секунди с единия крак и 30 секунди с другия. Повторете 3 пъти.

3 минути за корема

• Легнете по гръб на пода с ръце, поста­вени по дължината на тялото. Вдигнете краката и ги сгънете в коленете, така че бедрата и подбедриците да сключват прав ъгъл, а седалището да е леко надиг­нато. Съберете глезените и увийте ласти­ка малко над тях, като го оставите леко хлабав. Дръжте двата му края с ръце на пода. Сгънете краката към гърдите с издишване и върнете в първоначалната позиция с вдишване, без да нарушавате правия ъгъл. Направете 3 цикъла от 30 секунди работа и 30 секунди почивка.

 

Упражнения, които не вършат работа 

 

 
Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар