100-те най-сполучливи трика за отслабване – 1

 • Без да гладуваме, без да се отказваме от нещо.
 • Празниците отминаха и сигурно повечето от нас са понатрупали няколко излишни килца. Предлагаме ви нашите съвети как най-лесно и безболезнено да ги свалите.

НАСЛАЖДАВАЙТЕ СЕ НА ХРАНАТА С ПО-МАЛКО МАЗНИНИ

 1. Когато готвите, задушавайте с вода – използвайте сода (га­зирана вода) вместо мазнина в тигана.
 2. Яйца в помощ на отслабването – започнете деня с ва­рено яйце и след това яжте нискомаслени храни. Това гаран­тира бързо отслаб­ване.
 3. Хляб сервирай­те го запечен като гарнитура, когато е топъл, е вкусен и без масло, а е много по­лезен за мозъка.
 4. Помощ в кухнята – из­ползвайте книжен фил­тър за кафе, за да преце­дите соса. Мазнината ще „остане по него.
 5. Задушавайте в гювеч – така месото, рибата и зеленчу­ците нямат нужда от никаква мазнина.
 6. Птиче месо на грил преди това надупчете на много места кожата с дървено шишче. Маз­нината ще изтече оттам по време на печенето.
 7. Във форма от си­ликон – вземете си от новите тавички от силикон, те не се нуждаят от мазнина при печене. Даже за сладкишите.
 8. Отцедете мазни­ната – пържените картофи извадете от олиото с решетъчна лъжица и поставете за няколко минути върху кухненска хартия, за да се отцеди мазнината.
 9. Лек салатен дресинг – откажете се от сметаната и ма­йонезата. Направете го от най-много 1 с.л. студено пресован зехтин или рапично олио, оцет и свежи подправки.
 10. Картофени кюф­тета – вместо да ги пържите, ги изпече­те във фурната или още по-добре във формата за гофрети. Можете съвсем леко да я намажете с олио. Това ще ви спести по 12 до 18 г мазнина на кюфте.
 11. Крутоните за салатата – 50 г крутони имат 395 калории. По-добре „изпечете една филия тост (75 ккал) и я нарежете на кубчета.
 12. Трикове с лимони – капнете няколко капки върху стека или рибата, толкова подсилват вкуса им, че няма нуж­да да ги мажете с масло.
 13. Гответе с чер­вено вино – на­пример стековете се задушават пре­красно с вино на тиган без мазни­на и стават много крехки.
 14. Насладете се на картофите – вместо крокети или пържени кар­тофи направете пюре от картофи и целина.
 15. Пълнозърнести продукти – полз­вайте пълнозърнести макарони, хляб и ориз. Засищат за по- дълго време и предо­твратяват натрупва­нето на мазнини.
 16. Сандвичи – вместо масло сложете горчица. 1 лъжичка масло има 40 калории и 4 г мазнина, а горчицата има 10.
 17. Спагети – вместо сос болонезе напра­вете лек доматен сос. Вкусно и почти без калории.
 18. За подсилване на вкуса –  задушавайте зеленчуците в бульон вместо в мазнина.
 19. Здравословни хапки – нарежете си на пръчици краставица, репички или моркови.
 20. Залепете на вратата на хладилника бележка: „Нищо не е по-вкусно от това да си стро­ен“, за да я виж­дате всеки пък когато отваряте хладилника.

Активирайте изгарянето на мазнините  (21-30)

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар