Най-важните правила за отслабване – част 2

ЧАСТ 1

  1. Избягвайте суровите зеленчуци

otsl2Много хора разбират диетата като всекидневна консумация на зелена салата. Всъщност фибрите на суровите зеленчуци могат да раздразнят стомашната лигавица и да затормозят храносмилането. Най-добре комбинирайте салатата с нишестени храни или я консумирайте в края на храненето. Настърганите зеленчуци са по-лесно смилаеми, защото фибрите им са раздробени. По-добре консумирайте доматите без кожата и семките, зеления фасул – без „конците“.

  1. Увеличавайте фибрите постепенно

Фибрите са полезни за отделителната система, за стройния силует и за чревната флора, но с количествата трябва да се внимава. Започнете с 5 г на ден, за да достигнете постепенно до 30 г. 5 грама се равняват на 2 плода (125 г), 160 г зеленчуци, 35 г овесени ядки или 200 г кафяв ориз.

  1. Масаж на корема

Кожата на корема се стяга, ако се прилага тонизиращ масаж. Само след 6 такива масажа коремът става по-гладьк. Можете и сами да се справите, но още по-добре е да се оставите в ръцете на професионалист.

  1. Яжте птиче месо

Пилешкото и пуешкото месо съдържат протеини, които се отразяват отлично на линията. Те увеличават мускул- ната маса, която консумира много енергия, и засищат трайно. Разбира се, трябва да се откажете от кожата, която е много мазна.

  1. Добавяйте копър

Тази популярна подправка е много ефикасна срещу редица стомашни проблеми. Копърът е и силно ароматен, което позволява да се намали количеството сол. Използвайте го в рибните ястия, салатите, домашните пастети от сирене.

  1. Заложете на геловете с кофеин

Сутрин и вечер масажирайте корема си с гел или крем за тяло, съдържащ кофеин – той е отлично средство за изгаряне на мазнините. Правете кръгови движения, като постепенно увеличавате натиска.

  1. Направете коремни мускули, без да се претоварвате

Пробвайте колана, който стимулира мускулите, благодарение на електродите, вградени в него. Съчетайте ефекта му с ограничаване на сладките храни и една „истинска“ физическа активност. Използвайте го в продължение на 15-20 минути всеки ден в рамките на 3-4 седмици, за да постигнете видим резултат.

  1. 0питайте соевия сок

Все повече хора се оплакват, че трудно храносмилат кравето мляко. Причината е в това, че лактозата в него ферментира в дебелото черво и предизвиква подуване и газове. Растителните сокове могат да заместят прясното мляко не само за директна консумация, но и за готвене. Най-подходящи са „млеката“ от соя, бадеми, ориз.

Продължение…

Това не е боклук! 6 начина да използвате целите плодове и зеленчуци

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар