Отслабвайте с тези правила!

Питате се откъде се е появило това неприятно поясче около талията ви?

otsl1Най-вероятно от неразумно похапване, но не само това е причината. Образуването на мастна тъкан в тази област е свързано до голяма степен с възрастта и хормоните. Липсата на редовна физическа активност усложнява проблема. Освен това стресът и безпокойството водят до затруднено храносмилане, подуване и обезформяне на талията. Каквито и да са причините, решение има. То е в един принципен подход, обединяващ хранителни навици и движение. След три седмици ще можете да носите един номер по-малки дрехи!

  1. Водете си дневник

Ако имате нужда да откопчаете горното копче на дънките си след хранене или червата ви издават звуци, след като сте хапнали фасул, добре ще бъде да отбелязвате всичко това 8 хранителен дневник. Записвайте всичко, което консумирате и как ви се отразява, за да стане ясно откъде идват проблемите. После отстранете „виновника“ от менюто си.

  1. Намалете нишестените храни

Спагети, ориз, картофи, бобови храни – всички те съдържат комплексни глюциди, които засищат отлично и доставят дълготрайна енергия. Трябва обаче да ги сдъвквате добре, иначе амидонът в състава им не се усвоява добре от организма и се стига до ферментация в червата. Тези продукти не бива да заемат повече от 1/3 от чинията.

  1. Пийте много вода

В случай на задържане на вода в тъканите много от нас инстинктивно пият по-малко вода. Грешка! За да бъде отстранен излишъка от вода, е нужно да се хидратираме през целия ден – само така можем да отстраним токсините, които пречат на организма да функционира правилно. 6-8 чаши вода на ден е оптималната доза. Започвайте още със сутрешната закуска, за да събудите храносмилателната система.

  1. Дишайте правилно

Това упражнение е тренировка за напречния мускул, който прибира корема и подчертава талията: легнете по гръб с реко свити колене. Поставете дланите си под пъпа. Вдишайте дълбоко с издуване на корема, наблюдавайте как дланите ви се издигат нагоре. При издишването прибирайте корема. Издишвайте докрай. Направете 10 вдишвания и издишвания. Това отнема едва 5 минути на ден.

  1. Хранете се 6 едни и същи часове

Прескачането на едно хранене или дългото отлагане на вечерята например води до спад на нивото на кръвната захар. Това от своя страна насърчава към безразборно похапване между храненията. За да избегнете това, фиксирайте часовете на трите основни хранения и се придържайте към тях. Включете във всяко хранене протеини, които засищат. Ако след хранене чувствате тежест в стомаха, намалете количествата и помислете за следобедна закуска.

  1. Изберете зеленчуци, които образуват по-малко газове

Зеленчуците са отлична храна за всички отслабващи, защото носят едва стотина калории на порция. Много от тях обаче водят до образуване на газове в червата и подут корем. Изберете тези зеленчуци, при които този ефект е по-слаб – спанак, тиквичи, патладжан, зелен фасул, моркови, зелена салата, чушки и др. Избягвайте различните видове зеле.

Продължение …

Променете начина си на живот с палео диета!

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар