Как да се мотивирате за тренировка

Често чуваме за жени, желаещи да оформят фигурата си без тренировки и без да подобрят хранителния си режим. Но какво ще кажете за малко усилие? Има толкова други неща, които изискват усилията ни като парите, например, или нещо по-духовно като брака. Така че, защо желаната фигура да не бъде в списъка ни с неща, за които ние полагаме усилия в? Е, това зависи и от това дали се чувствате удобно в кожата си. Ако не, тогава се научат как да се мотивира за тренировка!

Знаете ли какво? „Тренировка“ звучи страшно. Това е така. Ако физическата подготовка, спорта и фитнеса, не са като чаша чай за вас и всичко изглежда трудно, скучно и досадно ви е нужна мотивация. Но, от друга страна, вие трябва само да се придържате към по-малко наситени и транс мазнини в диетата си и да правите три големи упражнения за 30 минути на ден и да останете във форма. Дали е твърде много? Съмнявам се.

Поставете си цел
Точно както при всяко друго постижение първо трябва да си поставите цел. Искате кокетна фигура? Действайте. Променете хранене план, намалете захарта, нездравословната храна и алкохола. Вземете си фитнес уред или карта за фитнес зала. Нямата време за това? Вземете си въже за скачане, гирички и обръч. Всичко е възможно, ако го искате.

Направете си план
Планирайте храненията си, тренировките си и се придържайте към този план. Без извинения! Яжте пет малки хранения или три големи хранения на ден, но го правите редовно, за да поддържате метаболизма си. Не пропускайте хранене или тренировка. Правете 30-40 минутни тренировка с висока интензивност, хапнете и после почивайте с чиста съвест.

Намерете си компания
Ако не можете да тренирате сам, трябва да си намерите партньор или да влезте в някоя фитнес програма с група от хора. Имате нужда от мотивирани хора, които да подхранват и вашата мотивация. Това ще ви помогне да не изоставате или да се не се отказвате, също така ще направи тренировка ви по-малко стресираща за вас.

Правете кардио
Споменавали сме го и преди и ще го направим отново. Трябва да тренирате и сърцето си. Дали ще е с бягане, скачане на въже или танци, на вас трябва да ви е приятно. Това ще ви помогне да очаквате с нетърпение тренировка си и да ви е по-приятно. Но защо кардио упражненията са важни? Те подпомагат изгарянето на калории, което помага за намаляването на теглото. Те укрепват сърцето и намалява високото кръвно налягане и холестерол. Също така помагат за премахване на стреса и подпомагат съня. Въпреки това, само кардио упражнения няма да ви помогнат да отслабнете. Вижте следващата точка.

Вдигайте тежести за ефективно отслабване
Как да се мотивирате да вдигате тежести? Е, искате ли да отслабнете? Или по-правилно е да попитаме, не искате ли да изглеждате добре? Работата е там, че вдигането на тежести помага за тренирането на мускулите. Когато губим тегло, ние трябва да сме сигурни, че губим мазнини, а не вода и не мускули. Най-вече мускули. Така че, ако наистина искате да отслабнете ефективно, намерете професионална помощ и започне с леки тежести.

Променете плана за тренировка
Когато вече сте изградили навик за тренировка промените рутинна тренировка, за да се поддържа интереса ви към нея, както и да включите други мускули в нея. Опитайте нови неща и да работете върху цялото си тяло, а не само по някои отделни части на тялото. Направете вашата тренировка вълнуваща и по-малко стресираща за самите вас, но не се отказвайте от нея.

Без значение какво правите, изградете си навик за тренировки. Хората свикват и се нагаждат към всичко. Така ще свикнете да закусвате, да тренирате всеки ден и ще свикнете с новата си тънка и изваяна фигура. Тренировките са страхотни, особено ако имате заседнал начин на живот. Те премахват болките в гърба и ставите, също така тонизират и помагат да останете енергични през целия ден.

Вижте нашето предложение за домашна тренировка:

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар