Следпразнично отслабване с лесни и ефективни упражнения

Колкото и да сте се опитвали да бъдете дисциплинирани по празниците, хапнали сте доволно

упражненияСтомахът веднага е реагирал на повечето храна и се е разширил. Ако коремната ви преса не е била достатъчно стегната, е започнала да се отпуска. Нужни са бързи мерки, за да спрете процеса. Не реагирате ли веднага, мускулатурата ще продължи да се отпуска. Тази част на тялото най-бързо губи формата си.

Нужни са само 10-ина минути 5 пъти в седмицата, за да се справите с щетите от празничното похапване. Правете упражненията при сравнително празен стомах. Хем ще ви е по-леко, хем мускулите ще реагират по-бързо на усилието и ще започнат да се стягат.

1. Легнете по гръб. Убедете се, че кръстът ви е плътно на пода. Повдигнете краката перпендикулярно на корпуса, стегнати и добре изпънати. Повдигнете тавата и горната част на гърба, посегнете с ръце към ходилата. Без да пускате тавата към пода, изнесете ръцете назад, а краката отпуснете косо напред. Задръжте секунда и се върнете по обратния път. Направете 2 серии по 10-15 повторения.

2. От същото изходно положение вземете гири и опънете ръце встрани с длани нагоре. Краката сгънете под прав ъгъл в коленете. Повдигнете тавата и раменете, краката опънете косо напред, а гирите изнесете към коленете. Бавно върнете по обратния път. Направете 2 серии по 15-20 повторения.

3. Сгънете крака и стъпете на пода. Вдигнете левия крак и подпрете глезена му на коляното на десния

Сложете ръце на тила, повдигнете тавата и се усучете вляво, като се опитвате да докоснете с лакът коляното. Върнете се обратно. Повторете 15-20 пъти във всяка посока.

4. Седнете. Повдигнете сгънатите в коленете крака на педя от пода. Ръцете са пред гърди. Отпуснете гърба назад, колкото можете, без да губите равновесие. От това положение усучете корпуса вдясно и опънете левия крак над пода. Върнете се по обратния път и направете същото в другата посока. Това е едно повторение, направете 2 серии по 10-15.

5. Както сте седнали, подпрете дясната ръка на пода, а лявата – на тила. Повдигнете се от пода с опора на сгънат ляв крак и опънат десен. Стегнете много добре корема, повдигнете десния крак, сгънете го в коляното и опитайте да докоснете коляното му с левия лакът. Върнете обратно. Старайте се корпусът да не пада към пода. Повторете по 15-20 пъти с всеки крак.

Източник: woman.ru

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар