Защо гърдите отслабват преди бедрата и как да го предотвратите

Всички обещания, че може да отслабнете само в определена част от тялото, са чиста заблуда


По законите на природата топенето на килограмите започва отгоре надолу, следователно след ръцете и раменете идва ред на гърдите.

Те се състоят от жлезиста тъкан, обкръжена от мастна тъкан и влакна, които ги поддържат. При активно отслабване мазнините рязко намаляват. Изчислено е, че при загуба на 1 кг общо тегло гърдите губят средно 20 г. Това означава, че при сваляне на 5 кг изчезват цели 100 г. И ако средностатистическият втори размер на гърдите тежи 400 г, то вие ще изгубите 1/4 от тях.

Още по-сложно е с влакната, които гарантират стегнат бюст

При отслабване с диета, когато мускулите рязко губят тонус, губят го и влакната. Проблемът е, че те не могат да се възстановят. Гърдите може да провиснат и единственият изход да е пластичната хирургия.

Затова тренировките са необходимото условие, ако искате да намалите килограмите си, без да повредите бюста си. Но повечето програми се правят от мъже, които не са наясно с особеностите на женските гърди. Упражненията с тежести намаляват обема на мастната тъкан и увеличават мускулната. В резултат обиколката на гърдите се увеличава, а бюстът намалява. Така че – никакви тежести.

Същото се отнася и за активните видове фитнес, където гърдите подскачат непрекъснато. Ако спазвате диета, която води до намаляване на мускулната тъкан, еластичността на бюста ще се срине.

Най-добрите варианти са с упражнения за разтягане – йога, стречинг, пилатес. Плуването също не уврежда бюста. Винаги тренирайте със специален спортен сутиен.

Диетите трябва да съдържат фитоестрогени и да бъдат плавни, а не ударни. В менюто ви задължително трябва да има следните продукти: ленено семе, авокадо, бадеми, броколи, морски дарове.

Източник: woman.ru

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар