Защо успешната ти кариера зависи от…СЕКСА?!

(Дишай! Не е това, което си мислиш!)

Шефът ти да се приготви за горчиво разочарование – в тази статия няма кьорав съвет как да го съблазниш. Палавите офисни фантазии настрана (поне за момента!), не ти ли се ще да научиш повече за тайнствената връзка между това какви ги вършиш в леглото и как се справяш на бюрото – пита в априлския си брой сп. „Glamour”?

Когато някой колега се разсейва на рабо­та, аз знам, че си мисли за секс. Или защото наскоро го е правил, или защо­то отдавна е не го е правил. Казвал съм го и преди, мъжете сме прости еднозадачни изчислителни машини. Дай ни 0 или 1. Ако е нула (сиреч, в сух период сме), светът ни е крив и съответно работата ни няма значение. Ако е едно (сиреч, „мачовете“ са честичко и завършват с „голове“), светът е прекрасен и ние му се отбла­годаряваме с известно старание и енергия. Но при жените далеч не е толкова просто – вие понася­те липсата на секс по-достойно, но за сметка на това различавате лош секс от добър секс и така си усложнявате живота многократно. Ето защо различните фази на сексуалния ви живот водят до наистина интересни резултати на работното място – като безпристрастен наблюдател ти го казвам. Признавам, вдъхновението за тази статия ми дойде, понеже преди две години завъртях бърза и бурна любов с колежка (ох, да, подчинен й бях, ако ще ме замеряте с яйца, давайте да се свършва!), но за целите на журналистиката се постарах да съм демократичен и изчерпателен. Събрах мненията на колежки, приятелки, съученички, които все още не се срамуват да бъдат видени с мен на публично мяс­то, и няколко познати на майка ми, които ме тър­пят, главно защото са й пациентки (качествените пломби изискват жертви, ха-ха!). Научих, че поня­кога оскъдният секс ви прави истински вихрушки на работа, друг път изобилният секс ви вдъхновя­ва да търсите нестандартни решения и да иска­те повишение и надуших кои секс привички на кои работни подходи съответстват… Картотекирах изводите си в стройна система – хвърли едно око, сравнявай и експериментирай!

Сексуална суша = престараване

Просто е – когато умът ти не е пълен с пъклени планове какъв точно неистов екстаз да причиниш на любовника си тази вечер, нямаш нищо против да останеш след работа и да довършиш това или оно­ва. Когато човешката креативност не е напълно обсебена от мисията „възпроизводство на вида“, всичката позитивност и емоция, необходимостта да създаваш, да влееш някъде любовта и старанието си, съвсем естествено имат нужда от друга мишена. Много често това е офисът ти. И жените, и мъже­те сублимираме (т.е. потискаме и пренасочваме) либидото си, когато няма върху кого да го упраж­ним. Точно докато не си във вихъра на нова любов, ти идват нови идеи на работа, както и волята и ентусиазма да ги осъществиш докрай. Готова си да поемеш по-големи отговорности и да помагаш на колегите си. Това, разбира се, е до време. Ако започ­неш да се чувстваш самотна, е възможен и обратни­ят сценарий – да започнеш да негодуваш, че само ти работиш, докато явно всички останали са твър­де заети да мърсуват. Това води до друг, не толко­ва продуктивен тип престараване – ти започваш да функционираш повърхностно, да се залисваш по маловажни детайли и да си по-заинтересована от чуждите грешки, отколкото от собствените си постижения. И в двата случая заместването на сек­са с прекалена работна отдаденост може да се ока­же рисково – току-виж шефовете ти свикнат с иде­ята, че могат да те товарят, защото явно нямаш личен живот или си хиперамбициозна. Така, когато срещнеш някого и решиш, че свободното ти време отново е приоритет, може да стане сложно.

Нова тръпка = двойки и шестици в бележника

И така, в живота ти и в леглото ти е нахълтал пращящ от мъжествен ищах Тарзан. Следовател­но ти си с нова прическа, идваш на работа гримира­на и с внимателно подбран тоалет (безобразно сек­си токчета – задължителни!). По време на сутреш­ния час пик в градския транспорт нищо не е в със­тояние да те нервира (обаче вероятно си закъсня­ла с половин час). На работа си способна да отсе­еш дреболиите от важните неща и да не се стресираш излишно (от друга страна, го раздаваш разсе­яно, забравяш разни малки ангажименти, които си поела към колеги). Понеже се чувстваш желана, цене­на и уверена, внезапно се отпускаш пред мениджъри­те си и предлагаш свежи и нестандартни решения на появили се проблеми, отстояваш позициите си и дори активно се рекламиращ с неща, с които спо peg теб cu се справила добре. После обаче безхаберно разваляш впечатлението, защото си тръгваш един час по-рано, без да си свършила спешната рабо­та, за която са те помолили. Основният риск за кариерата ти в период на изобилни оргазми е прека­леното безгрижие. Приливът на хормонално обусло­вено щастие е много полезен в творческо отноше­ние, защото те кара да смяташ, че няма невъзможни неща. Лошото е, че невъзможни неща има – напри­мер да приготвиш презентация от нулата в обедна­та почивка преди оперативката, макар да е трябва­ло да й посветиш целия предишен ден.

Рядко, но със страст = образцова пчеличка

Когато по някаква причина ти и партньорът ти се виждате рядко (например някой от двама ви пътува често по работа) и се опитвате да навак­сате загубеното време, сексуалният ти живот се характеризира с ясни приливи и отливи. Този ритъм придава особена романтика на цялото ти съществуване. Приключенията ви в спалнята са съпроводени с отчаяна страст и пикантност. Чувстваш се отдадена на партньора си, тръпнеш в очакване, стараеш се да поддържаш огъня с мал­ки романтични жестове, поемаш отговорност, научаваш се на търпение. Това те кара да гледаш с други очи и на работата си: знаеш, че имаш доста­тъчно време за кариерата си, но знаеш и че тя не е всичко. Научаваш се да планираш внимателно и да преценяваш приоритетите си според ситуацията. Приемаш разочарования и спешни задачи много по- леко от повечето си колежки, на теб винаги може да се разчита, но знаеш и къде да поставиш грани­цата. Не претупваш задълженията си, но умееш да делегираш отговорност. Дори непостоянството на самата връзка в един момент да те разочарова, този тип сексуален опит е доста полезен за карие­рата ти.

Редовен, но рутинен секс = критикът на екипа

Е, да, бракът и дългогодишната моногамна връз­ка идват с известна доза досада. Също така идват с правилото, че не можеш да изразиш тази досада пред партньора си, дори въображението отдавна да е напуснало спалнята ви и да е затръшнало вра­тата след себе си. От друга страна, изпълнена си с необходимостта да излееш това недоволство някъ­де, да почоплиш, да помърмориш. На работното място импулсът да сьдийстваш се отприщва – ти си първата, която ще посочи защо еди-кое си няма как да стане, как този срок е прекалено кратък, как нямате ресурси за онзи проект, как еди-коя си колеж­ка би могла да си върши работата много по-организирано… Не си позволяваш да си измисляш пробле­ми, но с времето ставаш все по-дребнава. Критич­ността ти е полезна черта, защото все някой в еки­па трябва да следи за рисковете и възможностите нещата сериозно да се объркат, но жените поняко­га изтърват границата между семейния и професио­налния си живот. Лично аз съм имал сгода да се чудя: „Добре, аз подчинен ли съм ти, или съм ти съпруг?“, когато първата ми шефка почна да ме кълве, че се нося прекалено небрежно на работа (разбирай – не си загащвах ризата!). Затова те моля – преди да под­лудиш всичките си колеги, гушни твоя човек и му предложи да го завържеш довечера. Заедно сте от сто години, няма от какво да се стесняваш.

Лош секс = натрапчив перфекционизъм

Както вече отбелязах, за нас, мъжете, общо взето всеки секс, който не боли, е супер секс. В женския мозък обаче има цял каталог – болезнен, неприятен, скучен, студен и безсьдържателен, плах, умилите­лен, от съжаление, грижовен, нежен, зверски, страс­тен… Ти си знаеш, какво да изброявам. Та, едно от най-гадните неща, които съм забелязал у жените, с които съм бил, е, че ако сексът попадне в някоя от незадоволителните графи, те започват да ана­лизират у кого е вината и почти винаги решават, че те не са достатъчно добри. Всичките ми сьветнички за тази статия по един или друг начин приз­наха съществуването на подобен механизъм. За да се справят с тази тежка заплаха за егото си, някои жени почват да се гримират като индиански вождове, други хукват на фитнес. Но момичетата с про­фесионални амбиции имат и друг излаз – работата. След като не могат да постигнат върха в леглото, се заемат да постигнат върха в кариерата, като не приемат „не“ за отговор и прегазват другите по пътя си – за егоизма на партньора си те си го връ­щат с егомания в офиса. Настояват на тях да се възлагат най-важните задачи, с удоволствие изтък­ват недостатъците на колегите и демонстратив­но „преправят“ части от тяхната работа на „по- висок стандарт“. В цялата работа има едно осо­бено горчиво ожесточение. До болка известният предразсъдък, че успелите жени са незадоволени куч­ки без личен живот, вероятно идва от този тип истории, които далеч не са повсеместни. Момиче­та, амбицията е страхотно нещо, но струва ли си да е мотивирана от немощта на някакъв смотан търтей? Разкарайте го и успейте заради себе си. И не забравяйте да флиртувате където и когато ви осени вдъхновението! 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар