Тайните на успешните хора – ето какво трябва да знаете!

Замисляли ли сте се някога за това какво отличава успешните хора от вечно мрънкащите страдалци?

Късметът? Съдбата? Добрият ген? Не, всъщност техният начин на мислене е различен – те не мислят негативно. Хубавото е, че този навик може да се придобие. Започнете още от днес – ето как.

Естествено, фразата за това, че успехът е резултат именно на това мислене, вероятно предизвиква у вас недоверие. Но все пак мисленето е онова нещо, с чиято помощ изграждаме реалността около себе си. Ние сами можем да създаваме благоприятни условия за собственото си развитие и реализиране на целите, а можем да направим и точно обратното: да

успешните хора

Тайните на успешните хора

изживеем целия си живот с усещането, че „всички имат всичко, а на мен нищо не ми се получава“.

Различни акценти в мисленето – различна реалност

Всичко това може доста нагледно да се илюстрира с отзивите на туристи за един и същи хотел. Например един човек пише: „Твърде далече е от морето. А и около хотела е пълно със заведения – твърде е шумно. Невъзможно е да се наспи човек“. Малко по-надолу друг клиент на хотела пише: „До морето е малко далече, затова денят ни започваше с приятна разходка… Край хотела има барове – много е весело, създава се празнична атмосфера“. Явно почивката на първия човек е била опропастена, а вторият си е прекарал отлично.

И така – Как да започнете да мислите по-ведро?

Ориентирайте се към бъдещето, а не към миналото. Натрупаният опит е важна част от нашия живот. Но ако се влияете твърде много от миналото, това поражда куп страхове и неувереност в стил „аз вече съм правил така преди – нищо не се получи“ или „никога не ми се е получавало общуването с непознати хора“ и т. н. Успешният човек действа точно обратното: мисли за бъдещето – за това къде иска да стигне, като се базира на настоящето си.

Мислете е категорията на „плюсовете“, а не на „минусите“

Обикновено силно обръщаме внимание на недостатъците и неудачите – както на своите, така и на чуждите. Но вниманието към собствените слаби страни само добавя неувереност в усещането ни за себе си. А пък фиксирането върху недостатъците на другите усложнява комуникацията ни с хората. Опитайте се да се концентрирате върху това в какво сте силни. Всъщност е добре да гледате и околните от тази гледна точка (особено по-неприятните за вас хора, с които сте принудени да общувате и работите). Помислете какво хубаво можете да вземете от даден човек, на какво можете да се научите от него.

Няма проблеми, има задачи

Самата дума „проблем“ звучи някак безнадеждно, като камък, който ни притиска. Истината е, че всичко лошо и хубаво, което ни се случва, е уникална възможност за израстване. Това е предизвикателство, което животът ни предлага. Вбесява ви свекървата? Колега ви подлива вода? Не хабете сили за неконструктивни емоции, пише „Жуpнaл“. Обмислете какво хубаво бихте могли да вземете за себе си от тези ситуации.

Вие сте експерт по собствения си живот – ваши са и решенията

Успешните хора не зависят от мнението на другите. Те изцяло поемат отговорността за живота си, защото знаят, че няма кой да се справи с тази задача по-добре от тях самите.

Правете малки стъпки към голямата цел

Прост пример: ако през цялото време мислите за това, че искате да имате по-стройно тяло, но продължавате да лежите на дивана, то целта изглежда далечна и недостъпна. Опитайте се да започнете да правите някакви малки и прости стъпки по посока на целта си. Помислете какво можете да направите точно сега – още в този момент. Може би да станете от дивана и да направите малка разходка? Пробвайте! След първата крачка става по-лесно.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар