Да се завърна ли в България?

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ


Ще получавам четири пъти по-малко пари, но въпреки това ми се иска да се прибера

От девет години живея извън България. Първите три години само учех, следващите три учех и работех, а през последните съм на служба в сериозна IT компания и правя добра кариера.

Живея в Ню Йорк и доходите ми са по-високи от тези на много от местните хора. В случай, че реша да се задържа, знам, че ще направя добра кариера, имам възможност още сега да купя къща в добър квартал, разбира се срещу кредит с изгодна лихва… Очаквам и да бъда повишен.

Всъщност предложение за повишението ми имам отдавна, но засега аз бавя отговора. Причината е, че от известно време ме мъчи ужасна носталгия по България. За всичките тези години тук така и не можах да създам приятелство тук и с истинските ми приятели се виждам веднъж годишно, когато си идвам по време на отпуската в София.

За моята специалност в София има много позиции и знам, че мога да избирам от десетки възможности. И всичките са много добре платени за България. Няма да живея зле и с такава заплата, но не може да се отрече, че ще бъде поне четири пъти по-малко от това, което взимам сега и поне шест-седем пъти от това, което ще взема, ако приема повишението.

И сега наистина не знам как да постъпя, а трябва да взема решение колкото се може по-скоро.

Д.Ш., Ню Йорк

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар