Ужасно искам да напусна работа, но се страхувам да не сгреша

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ


Появи се възможност да работя каквото обичам и сам да съм си шеф, дали да рискувам?

Знаете как често се случва, когато силно мечтаеш да нещо и изведнъж за твое най-голямо учудване то се случи, като че нямаш възможност да се зарадваш. Изпадаш в нещо като ступор, дори не можеш да проявиш някаква емоция и се чудиш как така не се радваш на сбъднатата си мечта…

Аз цял живот мечтая да се занимавам с творчество. Мисля, че съм добър в сферата на компютърната анимация. Възприемам я не само като възможност за печелене на пари, но и като възможност за творческа изява, възможност да създавам тещо красиво. Правил съм няколко изложби и мисля, че наистина съм добър.

Но в тези неща пари няма, затова и работя като IT специалист в голяма фирма. Заплатата ми е голяма дори по западните стандарти, но работата е скучна и монотонна. Работя на твърдо работно време в екип от 12 души, началникът ми не е лош, но е голям сухар и педант и, честно казано, напоследък много ме дразни.

И не само това – мразя сутрините, в които се събуждам, пия кафе и знам, че ще прекарам целия си ден зад бюрото в офиса. Работата е лека, не е напрегната, но от известно време умирам от скука.
Миналата седмица се появи възможност да се занимавам с любимите си неща и да печеля не по-малко, отколкото във фирмата. Отгоре на всичко ще работя от вкъщи, без работно време.

Проблемът е, че става дума за нов проект и няма гаранция дали ще потръгне… И сега се чудя – да тръгна ли след мечтата, или да си остана на сигурно?

Д.Щ., София

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар