Ценните качества на червеното цвекло

промоции

Червеното цвекло има многобройни ;ценни качества, които поддържат човешкото здраве в добра форма.

Червено цвекло


Предпазва сърцето

В 100 г червено цвекло има 266 мг калий, който нормализира кръвното налягане, и антиоксиданти, предпазващи от свободните радикали и техния вреден ефект върху сърдечносъдовата система, фибрите пък водят до снижаване на холестерола и триглицеридите.

За здравето на очите

Листата на червеното цвекло се консумират като спанака – сварени и подправени с малко масло или сурови – на салата. Те съдържат каротеноиди като лутеин и зеаксантин – мощни антиоксиданти, които филтрират синята светлина и блокират свободните радикали. Така предпазват очите от дегенерация на макулата и от катаракта.

Превенция на рака

Червеното цвекло дължи яркия си цвят на пигмента бетанин. Това вещество помага за разрушаването на раковите клетки и възпира размножаването им. Антиоксидантите в цвеклото също имат признат антираков ефект, пише Здравен журнал.

Детоксикация

В сока от червеното цвекло се съдържа холин (витамин от група В), който помага на организма да елиминира токсините от черния дроб, а и от цялото тяло. При заболявания, свързани с бъбреците, черния дроб, жлъчката и далака, се препоръчва сока от червено цвекло да се комбинира със сок от лайм и моркови за още по-силен ефект срещу отровите в организма.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар