Кажи ми какви офисни навици имаш, за да ти кажа какъв човек си в живота

В службата прекарваме доста време, работейки, почивайки и общувайки. Нашите жестове на работното място в контакта с колегите показват до голяма степен какви сме в живота.

Опъвате си краката под бюрото

офис

Навиците ви в офиса показват какъв човек сте в живота

Има категорична връзка между амбицията и опита да си определиш личното пространство. Тези, които се стремят към кариера обичат да обтягат краката си напред, все едно по този начин разширяват своя периметър на влияние. Но не винаги този жест характеризира единствено амбициозните кариеристи.

Само в 30% от случаите той говори за подобни щения, а във всички останали подсказва за преумора, за изграден навик или за удобна форма на отпускане.

Трудно стоите на едно място

Не е толкова лошо и не означава, че сте повърхностни. Научните изследвания потвърждават, че тези които не се сдържат много на стола, не са безотговорни, а напротив – привързани са към работата.

Тези хора са по-свободолюбиви и по-изпълнителни. Те по-лесно усещат напрежението в работата и ако не се раздвижват постоянно, ще страдат повече от сърдечносъдови проблеми.

Колегата слага вещи на бюрото ви

Има хора, които освобождават пространство от своето бюро, като слагат вещи по съседните. Това демонстрира, че е отворен за взаимодействие и го показва директно. Слагайки нещо пo-далече, подсъзнателно премахвате това, което ви пречи да се концентрирате.

Този жест има и друго тълкование – ако съседът бута вещите си към вас, това издава, че по- скоро отхвърля вашите предложения и коментари.

Някой яхва стола на обратно при разговор

Това е лъжливо приятелско поведение. Позицията показва прикрита агресивност и несъзнателно желание да се контролира ситуацията, пише „Журнал“. Облегалката на стола служи като щит, издава стремеж да е над вас в защитена позиция, подготвен срещу евентуални атаки и критики.

Правилната позиция при разговор е да сложите стола до този на човека, с когото дискутирате, под ъгъл от 45 градуса. Ако попаднете в предходното положение, когато някой стои прикрит зад гърба на стола, изправете се и го доближете. Тогава той веднага ще промени стоежа си.

По време на обяда подреждате трохичките в ъгълчето

Това не означава, че сте се отегчили или че сте маниаци, а по-скоро че се концентрирате и се опитвате да подредите мислите си. Когато редите нещо така старателно, вие се стараете да организирате, да подредите идеите си.

Приятно ви е да изненадвате колежката от долния етаж

Няма проблеми, ако сте близки и това не пречи на останалите в стаята, където тя работи. Но ако връзката ви – професионална или лична, не е толкова близка, може да й досаждате.

С гръб към стената

Проучванията сочат, че не е правилно, нито здравословно да стоите с гръб към отвореното пространство. По-този начин човек много повече се стресира, напрежението в него нараства, пулсът му се увеличава и започва да диша по-учестено. Причината за това е, че не се чувства защитен и се подготвя несъзнателно да се опази, ако има атака отзад.

Пушите, докато другите не го правят

Това в колектива вече се приема като неприятна грешка. Ако искате да наскърбите или да пренебрегнете другите, най-лесният начин да го направите е, като ги обгърнете в дима на своята цигара.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар