Пролет е! Да пречистим черния си дроб!

Всички искаме да се чувстваме добре и по възможност – всеки ден. Кожата ни да излъчва здраве и блясък, косата да е лъскава, плодовете и зеленчуците да помагат на тялото ни да е леко и да не се уморяваме толкова бързо.

Последиците от зимата не бива да се пренебрегват

Днешните дни са различни. През зимата са се понатрупали кило­грами, пили сме някои лекарства поради настинки и грип, чувства­ме се уморени.

Зимата натоварва черния ни дроб. Той е изключително важен орган в нашето тяло, който забра­вяме покрай другите грижи.

да почистим черния си дроб

Да почистим черния си дроб!

Симптомите от претоварването не са остри – няма болка, а само тежест

Черният дроб е разположен в дяс­ното подребрие и е най-големият и най-сложен орган в човешкото тяло след кожата. Това е „химична­та лаборатория“ на нашия органи­зъм. Ако страда, в повечето случаи не боли, а се усеща тежест в дясно­то подребрие.

Черния дроб е отговорен за освобождаването от почти всички токсини. Преработва лекарства и синтезира важни белтъци, хормо­ни и ензими. Играе ключова роля в „Метаболизма, дезинтоксикацията и борбата с инфекциите. Той обра­зува жлъчка, която е необходима за пълното разграждане на мазни­ните.

Традициите не са това, което бяха

Преди време постенето се спазва от повече хора, в днешни дни сме далеч от тези традиции, а една от основните роли на постенето е била да разтовари черния ни дроб от зимното заседяване и презапася­ване. Лекарствата, мазните и тежки храни, червеното вино и малкото движение затрудняват прекомерно работата на този жизненоважен орган.

Съвременните начини за подобряване на функциите на черния дроб

Важно е да му осигуряваме почив­ка, за да не се натоварва прекале­но. За това можем да използваме препарати за подобряване функ­ционирането на черния дроб. Има различни такива медикаменти, като някои от тях се купуват без ле­карско предписание. Пречистеният екстракт от соя съдържа есенциални фосфолипиди, които са иден­тични с произвежданите в нашия черен дроб. Те защитават клетката от различни външни влияния, участват в транспортните й проце­си, и най-важното – нормализират нарушената чернодробна функция. Така есенциалните фосфолипиди спомагат за регенериране на чер­нодробната тъкан. Освен това те са напълно безопасни – не са познати състояния на отравяне или предозиране.

Холимин

Холимин помага при проблеми с черния дроб

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар