Защо пълнеем неусетно?

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

… или най-големите гафове при хранене

Замислете се върху своите хранителни навици. Тук ще ви помогнем да разберете къде грешите – защо пълнее­те неусетно и как да избегнете тези грешки.

ДАЛИ НЕ СЕ ХРАНИТЕ…

… от скука?
Ами, тогава просто си намере­те занимание! Само 3а 10 минути гладът ви ще изчезне. Обадете се по телефона на приятелка, излез­те на малка разходка навън, вземете си някое четиво, подушете някой приятен аромат, планирайте следващата си почивка или пък си затананикайте някоя мелодия. Или рисувайте.

… от стрес?
В такъв случай спортувайте, защото спортът разтоварва главата от тежките мисли, раздвижва кръвообращението  и стимулира производството на серотонин. Този хормон на щастието е най- добрата спирачка на глада. Ако нямате време 3а спорт и упражнения, използвайте обедната си почивка, 3а да се разходите на въздух. Ходенето помага на организма да раз­гради хормоните на стреса, а така и усещането за глад изчезва.

… от изтощение?
Особено важно е да си позволя­вате почивки, дори и да имате страшно много работа. Когато почивате, правете го пълноценно. Запалете си например ароматни свещи или вземете отпускаща вана. Така ще избегнете атаките на апетита. Пригответе си вана на краката, като сложите някол­ко резена портокал в гореща (37 градуса) вода 3а 10 минути, или се отпуснете, ще се почувствате ос­вежени.

… по навик?
Намерете си по-полезни ал­тернативи и занимавайте главата и ръцете си с нещо по-здравословно като пле­тене на чорапи или подреж­дане на пъзел, или пък гушка- не и разхождане с домашния любимец.

… за утеха?
Храненето и чувствата са тясно свързани. Но храната не кара грижите да изчезнат. Сложете край на яденето 3а утеха. Напра­вете нещо хубаво: послушайте любимата си музика или си купете няколко цветя. Обадете се на човек, който ви кара да се чувствате добре и поговорете с него. Възобновете стари контакти, уговорете си срещи и си измислете нови общи занимания. Така лошото настроение ще ви прихваща по-рядко.

 

 

Да се пазим от гафовете, които провалят диетата

 
Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар