Изгони болката за 2 минути!

Няколко прости упражнения, с които да спасиш грешното си тяло от досад­ните болежки за нула време. Да, наис­тина работят!

Ако главата ти заплашва да се пръсне…
И да не ти се вярва, проблемът често не е в главата, а в това, което я държи гордо изправена – шията. Поне така твърдят хиропрактиците – медици, които се фокусират върху връзката кости – мускули – нерви и лекуват, намествайки ставите. Ето как ще получиш облекчение на главобола: наклони глава към лявото рамо и леко я притисни към него с лявата ръка, докато държиш дясната отпусната до тялото. Брой до 30. Повтори упражнението два пъти за всяка страна.

Ако раменете ти са вдървени и молят за масаж…
За да се отървеш от болката за минути, ти трябват две неща: стена и дяволски добро чувство за баланс. И така, започваме: подпри стената с гръб, стъпалата са прибрани, ръцете отпуснати край тялото. Наведи бавно торса към пода, така че главата да е на едно равнище с коленете и направи осем кръга с ръцете, за да освободиш напрежението. Повтори кръговете в другата посока и все така бавно се изправи обратно към стената. Концентрирай се, по-трудно е, отколкото звучи.

Ако долната част на гърба ти е скована от болка…
За съжаление, упражнението за облекчаване на това състояние е неприложимо в офиса, така че стискай зъби, докато се прибереш вкъщи. Позата е следната: легни по гръб с опънати крака и внимателно притисни дясното коляно към гърдите, като придържаш бедрото отзад. Отпусни хватката, опъни ръцете встрани и завърти коляното наляво колкото можеш повече без да местиш раменете си от пода. Задръж 30 секунди. Направи същото с другия крак и повтори всичко отначало още веднъж.

Ако си изтощена до припадък…
В такива критични случаи йога инструкторката на Дженифър Анистън препоръчва бързо възстановяване чрез позата, известна като мост. Спокойно, не говорим за сгъването на две в художествената гимнастика. Просто легни по гръб със свити колене и повдигни ханша, като подпираш кръста с ръце. Задръж за 30 секунди и дишай ба-а-а-вно. Упражнението помага мигновено, защото дава шанс на дробовете да се разтворят напълно и в мозъка и мускулите започва да циркулира повече кислород.

Ако бедрата ти плачат от продължително шофиране…
Факт – колата може да те убие по много начини. Ако си прекарала часове зад волана и вече не си чувстваш краката, за бога, спри за малко! Застани успоредно на колата, така че дясната ти страна да е обърната към нея. Подпри се с дясната ръка на височината на рамото и кръстосай десния крак зад левия. Без да вдигаш стъпалата от земята, извий ханша и бедрата към колата. Ако правиш нещата както трябва, ще почувстваш обтягане в дясното бедро. Задръж за 30 секунди и се погрижи по същия начин и за левия крак.

Ако си под пара…
Най-добрият лек може да се приложи навсякъде и по всяко време – просто дишай. Затвори очи и си поеми дълбоко въздух през носа. Преброй до 5 и издишай бавно, пак със затворена уста. Повтаряй в продължение на 2 минути. Така ще намалиш паниката и ще се отпуснеш.
Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар