Абдоминална пластика (корем)

Тя цели да коригира неграциозните последствия, появили се по корема след резки и големи промени в теглото, бременности, хормонални смущения, възрастови фактори или още заседнал начин на живот.

Коремът е истински склад за мазнини, така както са и задните части и бедрата. Неговата неестетична форма е наказанието, което ни е наложено заради прекаляването с храната и заседналия начин на живот. Опитите да се променят и подобрят хранителните навици, извършването на физически упражнения или диетите невинаги дават резултат. В този случай единствената възможност е абдоминалната пластика – евентуално допълнена от липосукция.

Съществуват множество техники за коригиране на корема.

А именно:
Липосукция на корема и стомаха
Изразява се в:
•    изсмукване на излишъка мазнини.

Липосукцията на корема се състои в отнемането им чрез малки разрези от около 3 мм. Те се правят в зоните, в които мастните клетки трябва да се отстранят. Със същия метод, лекарят може да направи и талията ви по-фина. Три седмици след операцията е възможно да ви бъде препоръчано да носите ластично бельо или стягащо облекло, за да може кожата ви да се изглади;

•    стягане на коремните мускули;
•    извличане на мазнините;
•    стягане на мускулите на самия корем.

Липосукцията на стомаха и корема може да бъде комбинирана със стягане на мускулите. При тези на корема се постига посредством ендоскопия: миниинструменти и камера се вмъкват под кожата. Малките разрези (около 2 мм) се правят обикновено в най-малко видимите части на тази област.

Минипластика на корема
Изразява се в:
•    изсмукване излишъка от мазнини и отнемане на кожата, която е в повече;
•    стягане на мускулите на корема.

Минипластиката на абдоминалната област се извършва в долната част на корема – между пъпа и срамната кост. Миникорекцията има за цел да отстрани излишъка от кожа и мазнини. По време на операцията абдоминалните мускули могат да бъдат изпънати. Когато излишъкът мазнини се намира най-вече в долната част на корема, абдоминалната минипластика оставя белези на ръба на срамната кост и венериния хълм.

Абдоминална пластика
Изразява се в:
•    изсмукване на мазнините и отстраняване на излишъка кожа;
•    преместване и реконструкция на пъпа;
•    стягане на мускулите на корема.

Операцията се състои в изпъването на кожата на корема и стомаха, както и на мускулите, и премахване на кожата и мазнините, които са в повече. Кожата в тази част се изпъва надолу, премества се пъпа и се реконструира. Белезите, оставени при интервенцията, най-често се намират около пъпа и в областта на пубиса, като могат да продължат и до гънката на слабините, а ако е необходимо – и до гърба.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар