Загряването преди тренировка е важно

Загряването преди тренировка е важна подготовка, която често се пренебрегва. То затопля мускулите и ставите ви и така тя­лото ви е готово за физическото натоварване.

Сигурно не са ви го казвали, но загряването преди разтягане или каквато и да е друга гимнастика трябва да е неразделна част от програмата ви. То засилва притока на кръв, като увеличава количеството кислород и хранителни вещества в работещите мускули и стави, отпуска ги, прави ги по-гъвкави и по-малко податливи на контузии. Освен това ви подготвя и психически за тренировката,

Нетърпеливите не обичат да си губят времето с тези упражнения, но всъщност те не отнемат повече от 5 минути. Ако бързата направете само някои от тях. Когато разпола­гате с време, първо загрейте с тях, после започнете бавно упражненията, които сте си избрали, и постепенно преминете към нормалното си темпо.

1.      СТЪПКА В СТРАНИ

Съберете ходила. Наклонете се надясно, направете стъпка вдясно и приберете левия крак. Повторете движенията на другата страна, Изпълня вайте упражнението 1-2 минути.

2.      КРЪГОВЕ С ГЛЕЗЕНИТЕ

дясното си ходило и прилепете пръстите му към пода. Без да ги повдигате от земята, направете десет кръга с глезена в посока на часовниковата стрелка и още десет в обратната посока. Повто­рете с другия крак.

3.      КРЪГОВЕ С КОЛЕНЕТЕ

ходилата, наведете се леко напред и поставете ръце малко над коленете. Свийте леко коленете и напра­вете бавни кръгове десет пъти в едната посока и десет пъти в другата, като използвате ръцете си за опора.

4.      КРЪГОВЕ С ХАНША

Поставете ръка на ханша с леко свити колене осъществете движение с ханша десет пъти надясно и десет пъти наляво. Представете си, че бавно въртите обръч около тялото си.

 

Фитнес съвети за жени

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар